Incendiu în curtea unui rădăuțean, cu pagube de 30.000 lei


Intră acum și în grupul de

Un incendiu a izbucnit marți după-amiază, în curtea unui rădăuțean din cauza unui coș de fum. După anunțarea izbucnirii incendiului, la orele 17:29,  Detașamentul de Pompieri Rădăuți, Garda de Intervenție Siret împreună cu Comitetul Local pentru Situații de Urgență Rădăuți au intervenit cu 3 autospeciale pentru localizarea și stingerea incendiului izbucnit la gospodăria lui Ionel C., din municipiul Rădăuți, str. Răsăritului.

La sosirea pompierilor ardeau acoperișul casei de locuit construit din lemn cu învelitoare din șindrilă și anexele gospodărești, existând pericolul de propagare la gospodăria învecinată. Focul a fost stins la ora 19.15, după ce a distrus acoperișul casei de locuit pe o suprafață de 90 mp, șura pe o suprafață de 70 mp, magazia de materiale pe o suprafață de 40 mp, magazia de lemne pe o suprafață de 20 mp, planșeul casei și o ușă de termopan. De asemenea s-au degradat pereții casei și elemente de mobilier. Pagubele au fost estimate la cca. 30.000 lei. 

Incendiul a fost inițiat prin efect termic de către coșul de evacuare a fumului neprotejat față de materialele combustibile. Pompierii au salvat camerele de locuit și casa învecinată, în valoare de cca.280.000 lei.


Intră acum și în grupul de