Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava a depășit numărul de 200.000 de pasageri în acest an


Intră acum și în grupul de

Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava a depășit deja, în acest an, 200.000 de pasageri, iar până la sfârșitul anului conducerea aeroportului estimează că se vor înregistra peste 330.000 de pasageri.

Potrivit reprezentanților Aeroportului Internațional ”Ștefan cel Mare” Suceava, vineri, 3 august a.c., a fost înregistrat pasagerul cu numărul 200.000 din acest an, fapt ce confirmă trendul ascendent pe care se află aeroportul sucevean încă de la începutul anului.

„Dacă în anul 2017 pasagerul cu numărul 200.000 a fost înregistrat în 9 Octombrie, în acest an pragul de 200.000 a fost devansat cu două luni. Până la finele anului în curs, estimăm peste 330.000 de pasageri care vor tranzita terminalul Plecări / Sosiri al Aeroportului”, au anunțat reprezentanții Aeroportului Suceava.

Sursa citată a precizat că la momentul actual, de pe Aeroportul Suceava, operează companiile TAROM și WIZZ AIR.

Astfel, compania TAROM operează zboruri zilnice spre București și a inclus de la începutul lunii Iunie 4 zboruri suplimentare pe săptămână, în fiecare zi de Marți, Joi, Vineri și Duminică.

De asemenea, compania Wizz Air operează zboruri zilnice spre Londra Luton, 5 zboruri saptămânale spre Milano Bergamo, 3 zboruri săptămânale spre Roma Ciampino și 2 curse directe spre Bologna.

„Gradul de încărcare la cursele operate de compania TAROM este de 80,56%, iar la cursele operate de compania Wizz Air este 93,05%”, a arătat sursa citată.

Reprezentanții aeroportului au menționat că și destinațiile de vacanță sunt foarte populare, turiștii care aleg ca punct de plecare Aeroportul ”Ștefan cel Mare” din Suceava având la dispoziție 6 zboruri pe săptămână, în fiecare zi de Luni, Marți, Miercuri, Vineri și Duminică, spre litoralul Mării Medieranene, respectiv Mării Egee, către destinații ca Antalya, Bodrum sau Zakythos.

„Gradul de încărcare la cursele de vacanță este de peste 90%, pasagerii care aleg zborurile charter de la Aeroportul Suceava venind din județele Vrancea, Bacău, Iași, Neamț, Mureș, Bistrița, Botoșani, Suceava”, au precizat reprezentanții Aeroportului Internațional ”Ștefan cel Mare” Suceava.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de