Dezbaterea „Copiii românilor din Diaspora”, miercuri, la Biblioteca Bucovinei


Intră acum și în grupul de

La Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava va avea loc miercuri, 8 august a.c., începând cu ora 11.00, dezbaterea „Copiii românilor din Diaspora”. Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului „Luna Diasporei”, derulat de Consiliul Județean Suceava.

„În cadrul dezbaterilor se va avea în vedere abordarea problematicii specifice situației copiilor ai căror părinți se află la muncă în străinătate, cu identificarea și punerea în discuție a diverselor situații referitoare la copiii românilor plecați în afara țării, cu situația copiilor rămași acasă în grija unui singur părinte sau chiar a bunicilor sau a altor rude, cu informații privind acest fenomen, cu modul de monitorizare și constatări exemplificative, inclusiv cu ceea ce se face în mod concret, din punct de vedere instituțional, pe acest segment, cu abordările avute în vedere de diverse instituții și, bineînțeles, cu discuţii cu cei în cauză, care sunt invitați să participe la eveniment”, a precizat managerul Bibliotecii Bucovinei, Gabriel Cărăbuș.

Evenimentul este organizat de Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava împreună cu DGASPC Suceava și în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Suceava, sub egida Consiliului Județean Suceava.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de