Popovici(Pro România): Se împlinesc zece ani de când am inițiat proiectul Domeniul Schiabil Rarău și nici măcar primul tronson, care nu e nici măcar jumătate din investiție, nu va putea fi funcțional


Intră acum și în grupul de

Secretarul general al organizației județene Suceava a Pro România, Corneliu Popovici, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că se împlinesc zece ani de când a inițiat proiectul Domeniul Schiabil Rarău și că este îngrijorat că acest proiect pe care el l-a propus, când era secretar de stat la Ministerul Turismului, riscă să nu fie pus în funcțiune nici în această iarnă.

El a spus într-o conferință de presă că, în urmă cu zece ani, la guvernarea României era o alianță între PNL și PSD, iar astăzi, în județul Suceava Consiliul Județean este condus de PNL , iar guvernarea este asigurată de PSD.

El a spus că în urmă cu zece ani a propus un proiect de suflet, Domeniul Schiabil Rarău, cu scopul de a face bine unei comunități din județul Suceava.

„Sunt zece ani de când Domeniul Schiabil Rarău a fost pus pe lista de investiții a Ministerului Turismului. În martie 2009 au fost alocate primele două milioane de euro pentru a se dezvolta o comunitate, o localitate, stațiune turistică de interes național”, a declarat Popovici.

El a atras atenția că la zece ani de zile de la pornirea acestui proiect, tronsonul I, care nu reprezintă nici măcar jumătate din investiție este de departe de a fi pus în funcțiune și că în acești zece ani s-au perindat guverne cu alte strategii de investire a banului public față de cel care a inițiat proiectul.

Fostul secretar de stat a arătat că din cauza finanțărilor „care au fost și nu au fost” s-a ajuns la un impas în a se dezvolta acea investiție.

„Utilajele care au fost cumpărate în 2009-2010 au fost instalate câțiva ani mai târziu și astăzi se confruntă cu probleme tehnice, de siguranță, care ar putea duce la imposibilitatea de se pune în funcțiune”, a explicat Popovici.

El a arătat că astfel de proiecte au început în anul 2009 în Prahova și Brașov și au fost finalizate, iar în Suceava nu s-a finalizat.

Popovici consideră că în perioada 2009-2012 a existat șansa să fie finalizat întregul proiect, nu doar primul tronson ci și al doilea pentru că erau bani.

Secretarul general Pro România Suceava a arătat că proiectul este în valoare de 22 de milioane de euro, dar a subliniat că și alte proiecte importante ale județului au rămas de căruță, cum ar fi Utilități și Mediu la standarde europene, sau șoseaua de centură a Sucevei. (T.B.)


Intră acum și în grupul de