Cușnir: În lipsa lui Ion Lungu, Lucian Harșovschi se dă de gol și le prezintă sucevenilor cum ar trebui să arate trecerile de pietoni în comparație cu realitatea dureroasă și periculoasă în același timp din Suceava

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, susține într-un comunicat de presă că viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, în lipsa primarului Ion Lungu, prezintă cum ar trebui să arate trecerile de pietoni în municipiu.

„Rămas “singur acasă” în perioada în care Ion Lungu este în concediu, viceprimarul Lucian Harșovschi aflat în plin delir al promisiunilor și minciunilor fără sfârșit și al “țânțarului făcut armăsar” a ajuns să promoveze selfiuri cu treceri de pietoni și cu dungi trase pe asfalt. Lungu și Harșovschi au ajuns să prezinte orice activitate banală și de rutină în orașele civilizate ca pe o mare realizare în efortul lor de a moderniza orașul. Problema este că ei ne tot explică de 14 ani cum modernizează orașul dar Suceava nu arată deloc ca un oraș modern, frumos, frecventabil. Dimpotrivă, se îndreaptă spre statutul de comună”, susține Dan Ioan Cușnir.

Liderul sucevean al PSD consideră că ultima “ispravă” a lui Lucian Harsovschi a fost trecerea de pietoni vopsită în alb și roșu de pe Calea Obcinilor, care este „o nouă victorie a administrației Lungu/Harșovschi/PNL” și că mai era puțin și îi dădeau și un nume: “Trecerea de Pietoni Centenar” pentru că nimic altceva nu au mai reușit să facă în Anul Centenar.

„Doar că aceste treceri de pietoni sunt realizate în orașele civilizate încă din anii 2011-2012 când am transmis primele semnale în acest sens conducerii Primăriei. Le-au trebuit 7 ani pentru a realiza prima trecere de pietoni decentă din Suceava și aia de model pentru „a testa reacția Sucevenilor” conform spuselor viceprimarului rămas singur acasă. Mai mult decât atât, în România au început să apară și în zonele rurale astfel de treceri de pietoni, presemnalizate cu covor antiderapant”, susține Cușnir.

El subliniază că ceea ce Lucian Harșovschi și Ion Lungu nu sunt în stare să facă pentru Suceava, alții fac deja în sate și comune.

„Penibilitatea lăudăroșeniei marca Harșovschi/Lungu/PNL o găsim tot pe Calea Obcinilor înspre Bulevardul George Enescu, la doar 25 de metri distanță de așa zisa trecere model vopsită cu roșu, o altă trecere de pietoni la fel de utilizată ca și prima. Așa arată de fapt majoritatea trecerilor de pietoni din Suceava, aceasta este de fapt fața reală a Sucevei: calitate slabă a lucrărilor care pune în pericol viața sucevenilor. Fără să își dea seama (nici nu are cum pentru că NU locuiește în Suceava), Harșovschi se dă de gol și le prezintă sucevenilor cum ar trebui să arate trecerile de pietoni în comparație cu realitatea dureroasă și periculoasă în același timp din Suceava”, arată Dan Ioan Cușnir.


El subliniază că Ion Lungu și Lucian Harșovschi au demonstrat, în acești 14 ani „de când conduc Suceava spre statutul de comună”, că sunt incompetenți și că incompetența în administrație nu poate duce altundeva decât la impotența de a le asigura sucevenilor treceri de pietoni vizibile și sigure, impotența de a crea ordine și progres.

„Noi vom continua să facem “Totul pentru Suceava” și să demascăm nepăsarea celor care conduc Suceava de 14 ani! Doar așa ne vom îndeplini visul de a le reda Sucevenilor Mândria și Demnitatea!”, a conchis Dan Ioan Cușnir.