Peste 25.000 de tablete pentru dezinfecția fântânilor din localitățile sucevene afectate de inundații au fost distribuite de DSP Suceava


Intră acum și în grupul de

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a distribuit în lunile iunie şi iulie peste 25 000 de tablete pentru dezinfecţia fântânilor din localităţile afectate de inundaţii.

Directorul executiv al DSP Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în urma precipitaţiilor abundente din lunile iunie şi iulie, instituţia a distribuit peste 25 000 de tablete de clor pentru dezinfecţia fântânilor din localităţile sucevene afectate de inundaţii.

Ea a menţionat că distribuţia tabletelor s-a realizat de către personalul instituţiei şi cu sprijinul asistenţilor medicali comunitari din localităţile afectate de inundaţii.

Medicul sucevean a precizat că au fost prelevate probe de apă din 30 de fântâni care au fost dezinfectate şi au fost efectuate analize de laborator pentru a se urmări calitatea apei, iar la unele fântâni probele de apă au fost corespunzătoare, în timp ce la altele calitatea apei se menţine necorespunzătoare şi în aceste situaţii au fost atenţionate autorităţile locale.

“Atrag atenţia că nu este suficient simpla dizolvare a substanţelor dezinfectante în fântână, ci este necesară respectarea întregii proceduri, începând cu curăţarea fântânii, continuând cu scoaterea apei etc. Este o procedură mai complexă, care nu întotdeauna poate fi efectuată, de aici şi rezultatul care se vede în analize”, a subliniat Zorescu.

Ea a spus că în majoritatea localităţilor unde s-au înregistrat creşteri ale nivelului hidrostatic al pânzei de apă freatice există reţele comunale de alimentare cu apă potabilă, iar apa distribuită prin reţele din judeţ este verificată permanent şi este de bună calitate, nefiind înregistrate probleme din acest punct de vedere.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de