Protecția Copilului Suceava s-a autosesizat în cazul fetiței de un an ce ar fi fost lăsată nesupravegheată într-o mașină cu numere de Suceava într-o parcare din Mamaia, cazul fiind făcut public de mai mulți turiști. Familia a ajuns acasă și va fi contactată de autorități


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, a declarat, marţi, pentru NewsBucovina, că instituţia s-a autosesizat după ce în spaţiul public au apărut informaţii şi imagini cu un copil care ar fi fost lăsat nesupravegheat într-o maşină aflată într-o parcare din staţiunea Mamaia.

Daneliuc a spus că personalul din cadrul Serviciului Urgenţe al DGASPC Suceava a luat legătura cu instituţia omologă din Constanţa, care a transmis numărul maşinii în care se afla copilul respectiv, iar cu sprijinul Poliţiei s-a reuşit identificarea familiei, care între timp a ajuns acasă.

Ea a precizat că au fost contactaţi şi reprezentanţii autorităţilor locale din comuna unde domiciliază această familie şi s-a solicitat efectuarea unei anchete sociale.

Daneliuc a mai spus că din datele furnizate de reprezentanţii Primăriei este vorba de o familie tânără, “absolut normală”, care nu a creat probleme în comunitate.

“Cel mai probabil, părinţii nu au realizat pericolul atunci când au lăsat copilul singur în maşină”, a menţionat Daneliuc.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava a mai spus că o echipă a Serviciului Urgenţe din cadrul instituţiei se va deplasa la familia respectivă pentru a discuta cu părinţii şi a vedea care au fost motivele pentru care au lăsat copilul nesupravegheat în maşină şi pentru cât timp.

Ea a subliniat că părinţii copilului ar putea fi incluşi într-un program de consiliere şi monitorizare.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava a atras atenţia şi asupra modului în care martorii oculari au acţionat în această situaţie arătând că ar fi fost de preferat ca aceştia să fi cerut mai întâi sprijinul Poliţiei locale pentru a se interveni mai rapid.

O fetiţă de un an a fost lăsată singură de către părinţi în maşină, la Mamaia, iar imagini cu copilul au fost postate pe o rețea de socializare de mai mulți turiști care au observat situația.

Niciunul dintre turiști nu a sunat la 112, ci s-au mulțumit să filmeze scena cu telefoanele mobile și să vocifereze în momentul în care cei doi părinți s-au întors la mașină.

Poliţia Constanța s-a autosesizat și a deschis o anchetă.

Imaginile cu fetița închisă în mașină au fost postate de câțiva turiști care au văzut-o pe micuță singură, pe bancheta din spate, protejată cu centura de siguranță.

 

(L.B.)


Intră acum și în grupul de