CJ Suceava, în război deschis cu Guvernul României

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat joi, că instituția pe care o conduce va acționa în instanță Guvernul pentru neasigurarea fondurilor necesare derulării în județul Suceava a programului "Cornul și laptele”. Flutur a subliniat, într-o conferință de presă, că potrivit legislației, Guvernul are datoria să finanțeze acest program guvernamental, arătând că a notificat în urmă cu 30 de zile Executivul pentru a aloca sumele de bani necesare susținerii programului, însă nu a primit niciun răspuns în acest sens.

Șeful deliberativului județean sucevean a precizat că pentru finanțarea acestui program, CJ a alocat 6 milioane de lei, de la alte capitole, și că mai trebuie plătite, până la sfârșitul anului, încă 1,5 milioane de lei.

Potrivit lui Flutur, Guvernul nu a ținut cont la aprobarea bugetului pe anul 2008 de faptul că a crescut numărul beneficiarilor programului "Cornul și laptele", acesta fiind extins și la elevii de clasele V-VIII, fiind vorba de 36.485 de copii numai în județul Suceava. El a mai evidențiat că Guvernul nu a alocat, la ultima rectificare bugetară, nicio sumă de bani pentru plata acestui program.

În județul Suceava sunt peste 92.000 de elevi care beneficiază de programul guvernamental "Cornul și laptele".