CJ Suceava, în război deschis cu Guvernul României


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat joi, că instituția pe care o conduce va acționa în instanță Guvernul pentru neasigurarea fondurilor necesare derulării în județul Suceava a programului "Cornul și laptele”. Flutur a subliniat, într-o conferință de presă, că potrivit legislației, Guvernul are datoria să finanțeze acest program guvernamental, arătând că a notificat în urmă cu 30 de zile Executivul pentru a aloca sumele de bani necesare susținerii programului, însă nu a primit niciun răspuns în acest sens.

Șeful deliberativului județean sucevean a precizat că pentru finanțarea acestui program, CJ a alocat 6 milioane de lei, de la alte capitole, și că mai trebuie plătite, până la sfârșitul anului, încă 1,5 milioane de lei.

Potrivit lui Flutur, Guvernul nu a ținut cont la aprobarea bugetului pe anul 2008 de faptul că a crescut numărul beneficiarilor programului "Cornul și laptele", acesta fiind extins și la elevii de clasele V-VIII, fiind vorba de 36.485 de copii numai în județul Suceava. El a mai evidențiat că Guvernul nu a alocat, la ultima rectificare bugetară, nicio sumă de bani pentru plata acestui program.

În județul Suceava sunt peste 92.000 de elevi care beneficiază de programul guvernamental "Cornul și laptele".
 


Intră acum și în grupul de