Nefinalizat în totalitate, programul SAMTID în Suceava va fi recepționat


Intră acum și în grupul de

Lucrările de reabilitare a rețelelor de apă și canal din șase orașe sucevene, realizate prin programul SAMTID, vor fi recepționate la sfârșitul lunii noiembrie, cu un an întârziere față de prevederile contractuale.

Potrivit președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, aceste lucrări trebuiau recepționate, potrivit contractului, în septembrie 2007, dar firma care a câștigat licitația, Strabaag AG, a obținut o prelungire a contractului până la sfârșitul lunii noiembrie 2008. Flutur a spus, într-o conferință de presă, că lucrările de reabilitare a rețelelor de apă și canal vor fi recepționate la termenul stabilit, de 30 noiembrie, dar cu mențiunea că trebuie finalizate lucrările de branșare din Câmpulung Moldovenesc. El a arătat că din cele șase orașe unde s-a derulat proiectul, în Câmpulung Moldovenesc nu s-au finalizat lucrările în totalitate, jumătate din beneficiari nefiind branșați la rețeaua de apă. „Vom încheia procesul verbal de recepție a lucrărilor cu Strabaag, dar vom menționa că trebuie să finalizeze lucrările privind branșamentele la toți utilizatorii”, a declarat șeful executivului județean sucevean.

Prin programul SAMTID sunt reabilitate sistemele de alimentare cu apă din Fălticeni, Siret, Gura Humorului, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Solca, contractul pentru lucrările de execuție fiind câștigat de firma austriacă Strabaag AG, iar valoarea proiectului este de 10,527 de milioane de euro.


Intră acum și în grupul de