Unitățile școlare din municipiul Suceava vor avea iluminat de tip LED. Peste 9200 de corpuri de iluminat de tip LED vor fi instalate în școli sucevene cu fonduri elvețiene


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat, miercuri, că peste 9200 de corpuri de iluminat de tip LED vor fi instalate în școlile sucevene în cadrul unui proiect finanțat din fonduri elvețiene.

Harșovschi a spus că municipalitatea suceveană a accesat fonduri elvețiene de 7,3 milioane de franci elvețieni cu două proiecte, unul pentru achiziția de autovehicule și autoutilitare electrice la Primăria Suceava și instalarea a 28 de puncte de încărcare, dar și achiziția, din economii, a cinci autobuze electrice, unde este derulată procedura, iar al doilea proiect a fost pentru managementul modern și eficient al iluminatului public în municipiu.

El a anunțat că s-a finalizat montarea unui număr de 4037 de corpuri de iluminat tip LED și că se derulează o procedură de negociere pentru alte 274 de corpuri de iluminat necesare.

Mai mult, din economii se vor monta 9.221 de corpuri de iluminat de tip LED în 22 de unități școlare din municipiu.

Viceprimarul a explicat că valoarea totală a acestui proiect este de 2,62 milioane de lei, din alocarea de 8,9 milioane de lei. El a arătat că s-a câștigat licitația cu 29,24 la sută din valoarea estimată în condițiile în care documentația a fost elaborată în urmă cu patru ani, iar prețurile acestor corpuri de iluminat au scăzut foarte mult.

Lucian Harșovschi a spus că în 21 august ar urma să fie semnat contractul cu asocierea care a câștigat licitația dacă nu vor exista contestații.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de