FOTBAL Cupa UEFA : Grupa A Manchester City a controlat partida de la Gelsenkirchen


Intră acum și în grupul de

Manchester City a făcut un pas important spre 16-imile Cupei UEFA, după ce golurile lui Benjani Mwaruwari și Stephen Ireland i-au adus victoria pe terenul lui Schalke.
Fără starul Robinho, rămas la Manchester din cauza unei accidentări, City a controlat partida de la Gelsenkirchen. Benjani a înscris în poarta goală după un contraatac rapid în prima repriză, când pasa lui Dean Sturridge a trecut printre doi fundași și portarul gazdelor.
Ireland a crezut că a înscris golul doi al oaspeților când a deviat un șut al lui Benjani, însă a fost semnalizat corect în ofsaid. Totuși, echipa din Premier League a continuat să facă ravagii pe contraatac și după pauză, iar Neuer a parat șutul lui Shaun Wright-Phillips înainte ca Ireland să marcheze pentru 2-0 în minutul 66. Mijlocașul a făcut un schimb de pase cu Benjani și o deviere l-a lăsat liber cu portarul Neuer, pe care l-a executat fără probleme.
În cealaltă partidă a grupei, Paris Saint Germain a remizat pe teren propriu cu Racing Santander, scor 2-2, în timp ce Twente a stat în această etapă. Kezman a deschis scorul pentru PSG în minutul 5 și Luyindula a făcut 2-0 în minutul 32, însă oaspeții au avut puterea să revină pe tabela de marcaj, ajutați și de autogolul lui Traore din minutul 39. Scorul final a fost stabilit de Colsa în minutul 56 al partidei.
Clasamentul grupei A
1. Manchester City – 6 puncte
2. Schalke – 4p
3. Twente – 3p
4. Racing – 2p
5. PSG – 1p


Intră acum și în grupul de