Ministrul Mediului vrea ca depozitele ecologice din județul Suceava să devină funcționale cât mai repede: Vom da amenzi până când vom intra în normalitate. Riscăm să pierdem banii europeni și să intrăm pe procedură de infrigement cu Pojorâta


Intră acum și în grupul de

Ministrul Mediului, Leocadia Grațiela Gavrilescu, a declarat că, vineri, la Suceava, că județul este pe ultima sută de metri, pentru că mai există foarte puțin timp, 31 martie 2019, până când Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) să devină funcțional.

„Am spus clar că și dacă este nevoie să se deplaseze în fiecare săptămână la București să identifice soluții pentru ca situația de la Pojorâta să fie rezolvată, de la Moara proiectul să înceapă să funcționeze, iar comisia de licitație să lucreze, cum lucrăm și noi care suntem implicați în același sistem, foarte multe ore pe zi pentru ca contractul de gestiune să poată fi atribuit și deja să se poată depozita în depozitul de la Moara”, a spus ministrul.

Ea consideră că sunt lucruri care trebuie rezolvate rapid de cei implicați și că a rugat și primarii să facă presiune astfel încât lucrurile să nu mai meargă cu spatele, ci „pe repede-înainte”.

„Lucrurile sunt foarte serioase. Eu consider că nu mai este timp de a avea ambiții personale sau ambiții politice sau altfel de ambiții. Eu cred că trebuie să fie un nivel înalt de responsabilitate”, a mai spus Gavrilescu.

Ea a subliniat că se va ține graficul pe care l-a propus împreună cu comisarii de mediu și că verificările vor fi la fel de incisive ca și până acum.

„Vom trage semnale de alarmă și vom da amenzi până când vom intra în normalitate și văd SMID-ul că funcționează pentru că de două ori riscăm aici, la Suceava, dacă SMID nu funcționează. Odată pierdem bani europeni dacă SMID nu funcționează și să intrăm pe infrigement dacă Pojorâta nu intră și ea pe un făgaș normal. Cine are de pierdut? Întreaga comunitate pentru că statul va trebui să-și recupereze banii de la comunitățile care nu se implică suficient”, a mai spus ministrul. (T.B.)

 


Intră acum și în grupul de