Incendiu la o fabrică de cherestea din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava a fost sesizat în noaptea de joi spre vineri, la ora 00:01 de existența unui incendiu la o fabrică de cherestea din Humor. Imediat la fața locului s-au deplasat 4 autospeciale ale  Gărzii de Intervenție Gura Humorului și Detașamentului de Pompieri Suceava pentru localizarea și stingerea incendiului izbucnit la Fabrica de cherestea, de pe B-dul Bucovina, din Gura Humorului.

Când au sosit pompierii ardeau centrala termică și buncărul de rumeguș, existând pericolul de propagare la uscătorul de cherestea, atelierul mecanic și hala de producție.

Focul a fost stins la ora 01.50, în incendiu fiind distrus acoperișul centralei termice, cu învelitoare din azbociment, pe o suprafață de aproximativ 80 mp, buncărul de rumeguș, banda transportoare și motorul electric aferent. De asemenea s-au degradat pereții centralei. Pagubele au fost estimate la 4.000 lei.

În urma cercetărilor s-a stabilit că incendiul a fost provocat  de scânteile mecanice provenite de la sistemul de depozitare, vehiculare și transport pulberi combustibile. Pompierii au salvat uscătorul de cherestea, halele învecinate și atelierul mecanic, în valoare de cca. 1.000.000 lei.

 


Intră acum și în grupul de