Peste o sută de persoane, între care suceveni care lucrează în străinătate, au participat la mitingul din centrul Sucevei în sprijinul protestului Diasporei din Capitală (FOTO/VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Peste o sută de persoane au participat, vineri seara, în centrul Sucevei, la mitingul de susținere al protestului Diasporei din Capitală.

Manifestarea a fost deschisă cu venirea unei familii stabilită de zece ani în  Marea Britanie, păriniți și patru copii, care erau pregătiți pentru protest, având vuvuzele și  steaguri tricolore.

Aceștia au spus că au venit în vacanță ca în fiecare an, dar că și-au dorit să participe și la acest protest nemulțumiți de modul în care este administrată țara.

Ulterior, în zona din fața Palatului Administrativ din Suceava s-au adunat, rând pe rând, protestatari care au manifestat fără să scandeze sloganuri, doar din când în când, fiind auzite fluiere sau vuvuzele.

Mesaje împotriva PSD erau pe tricourile unora dintre protestatari.

Participanții au discutat unii cu alții despre situația din țară și de faptul că nu se întrevede niciun viitor și că cei care lucrează în străinătate și-ar dori să revină, dar că lucrurile nu se îndreaptă în țară într-o direcție bună.

Acțiunea de protest de vineri seara, în sprijinul protestului Diasporei din Capitală, a fost anunțată pe o rețea de socializare și se menționa că acest protest este pentru a se  cere „demisia Guvernului condus de incompetenta Dăncilă!”

„Spunem un NU hotărât legilor menite să submineze independența justiției, modificărilor propuse și votate pentru Codul Penal și Codul de Procedură Penală și cerem revizuirea pozițiilor adoptate, în vederea punerii în acord a prevederilor respective cu opiniile exprimate de profesioniști, cu mențiunile primite din partea Uniunii Europene, precum și cu bunul-simț, o noțiune prea rar utilizată de coaliția de la putere”, se menționa în anunț.

 „România nu este o țară a corupților, a incompetenței sau a infractorilor, ci este țara noastră, a celor care ne dorim un viitor mai bun, transparență, demnitate, corectitudine și verticalitate. Cu toate că drumul pe care îl avem în față nu este unul scurt sau ușor, vom merge până la capăt și vom câștiga. Dacă am învățat ceva până acum, este exact faptul că binele învinge. România nu va fi o excepție”, se mai preciza în același anunț. (T.B.)


Intră acum și în grupul de