Tentativă de omor la o stână din județul Suceava. Un bărbat a fost lovit în cap cu un topor de un cioban și a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor


Intră acum și în grupul de

Un sucevean care a lovit în cap cu un topor un alt bărbat cu care colabora la o stână, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru tentativă de omor a anunțat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Potrivit anchetei, bărbatul agresat locuiește în gospodăria cumnatului său aflata în zona rurală a județului Suceava și îl ajută pe acesta la diverse activităţi gospodăreşti, precum şi la activităţile pe care le presupune stâna, iar cumnatul

Agresorul deţine oi şi capre şi colaborează de aproximativ cinci ani cu cumnatul bărbatului agresat, în sensul că îşi ţine animalele la stâna acestuia, se ocupă şi de animalele proprietarului, cea mai mare parte a timpului petrecând-o la stână. În desfăşurarea activităţii de la stână, agresorul era ajutat de multe ori de bărbatul ce a fost agresat.

De-a lungul timpului, pe fondul consumului de alcool,  între ei au existat nenumărate discuţii în contradictoriu ori certuri, însă niciodată nu au fost episoade violente.

Astfel, în data de 21 iulie 2018, bărbatul agresat a consumat singur- încă de la primele ore ale dimineţii, după mulsul oilor – câteva sticle cu bere la magazinele mixte din vecinătatea locuinţei sale.

Apoi, în jurul orelor amiezii, acesta a dus mâncare la stână pentru celălalt bărbat inculpat, iar, în continuare, la invitaţia acestuia, a consumat din băutura alcoolică avută la stână. Cele două persoane au ajuns din nou în stare avansată de ebrietate, s-au certat aparent fără vreun motiv plauzibil, iar ciobanul s-a enervat, a luat toporul pe care îl utiliza la stână şi a aplicat celuilalt două lovituri cu acesta – o lovitură a fost aplicată în zona hemitoracelui stâng posterior, iar cea de-a doua a fost aplicată în zona cranio-cerebrală.

Constatând că i-a produs o rană gravă, ciobanul a pus peste rană un prosop, dar cu toate acestea nu a solicitat sprijin de la nici o altă persoană.

Lucrătorii de poliție, care au fost sesizați printr-un apel la 112 de către un martor,  s-au deplasat la faţa locului au identificat toporul folosit de agresor, iar victima a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul județean de urgențe „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde i s-a asigurat asistenţa medicală necesară.

Medicul legist a examinat victima concluzionând că aceasta prezintă politraumatism cu plagă contuză parietală dreaptă și hematom epicranian parietal drept și echimoză hemitorace stâng posterior, ce s-au putut produce prin loviri cu corpuri contondente, posibil topor, la data de 21 iulie 2018. Medicul legist a apreciat că leziunile nu sunt de natură a pune în primejdie viața victimei și pot necesita în vederea vindecării un număr de 11-13 zile de îngrijiri medicale.

Procurorii consideră că exercitarea unor astfel de acte de violență într-o zonă vitală, cu un corp contondent dur, respectiv un topor, era aptă să conducă la suprimarea vieții victimei, rezultat care nu s-a produs însă din motive independente de intenția și acțiunea autorului.

Cazul urmează să fie judecat de Tribunalul Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de