Un rădăuțean a fost desemnat “antreprenorul anului”


Intră acum și în grupul de

          Doi tineri antreprenori, Mihai Cotos (Rădăuți) și Ștefan Teișanu (Darabani), manageri ai companiei clujene Foregroup, au fost premiați pentru inițiativele antreprenoriale din 2008, în cadrul primei ediții din România a evenimentului “Săptămâna Globală a Antreprenoriatului”. Scopul principal al acestui eveniment l-a reprezentat promovarea spiritului inovator în rândul tinerilor, având la bază proiectul “Enterprise Week UK”, inițiat în 2004 de una dintre cele mai mari fundații din lume dedicate antreprenoriatului, Make your Mark, cu sprijinul guvernului britanic. 

Mihai Cotos s-a născut în Rădăuți, județul Suceava  în anul 1982. A studiat la Cluj-Napoca începând cu anul 2001, iar din 2006, împreună cu prietenul său  Ștefan Teișanu, a înființat la Cluj trei companii active în domeniul educației și resurselor umane – Târgul de Cariere (rețea națională care facilitează întâlnirea dintre tinerii în căutarea unei cariere și companiile care doresc să recruteze tineri cu potențial și să-și întărească imaginea de angajator în piață), Foreground (companie de training pentru traineri, companie la care cei doi antreprenori mai au un asociat în persoana trainerului Antonia Onacă) și Cartio (prima editură românească dedicată cărților audio de business și dezvoltare personală, înființată împreună cu un alt asociat). În prezent, toate aceste firme se regăsesc sub titulatura de Foregroup.

 “Obiectivul nostru comun este de a contribui la dezvoltarea educației din România, pe care o considerăm baza dezvoltării noastre ca oameni, ca economie și ca națiune. Din 2005, am avut șansa să ne putem transforma pasiunea pentru educație în meseria noastră de zi cu zi. Din recunoștință pentru șansa noastră și din pasiune, vrem să facem mai mult pentru lumea din jurul nostru. Pe lângă activitățile noastre de bază ca grup de firme cu orientare spre resursele umane, am inițiat o serie de proiecte speciale, prin care contribuim și mai mult la lumea pe care o visăm, cea în care educația ne ajută să luăm cele mai bune decizii pentru noi înșine și pentru comunitățile noastre”, declară Mihai Cotos, managing partner Foregroup.

 Astăzi, inițiativa Enterprise Week există la nivel global – mii de organizații din întreaga lume au susținut în perioada 17-23 noiembrie, anul aceasta, spiritul antreprenorial în peste 75 de țări. Și în România, Săptămâna Globală a Antreprenoriatului, organizată de către ONG-ul Junior Achievement România (JAR), a premiat inițiativele antreprenoriale în cadrul Galei Antreprenorului Anului. Reprezentanții companiilor  Ernst&Young, IBM, Eximbank și Business Standard au ales să acorde titlul de “Tânăr Antreprenor al Anului” managerilor pentru două dintre cele nouă companii participante la concurs: Elevator și Foregroup.

 Printre proiectele speciale în care este implicat Foregroup se regăsesc sprijinirea programelor ONG-urilor și Universităților, prin acordarea spațiului de promovare în cadrul rețelei naționale Târgul de cariere; sprijinirea campaniei de recrutare a Ministerului Apărării, prin prezența gratuită la Târgul de Cariere (până în prezent, Ministerul Apărării a fost prezent la 10 târguri din 5 orașe ale țării) și programul “Academia de training pentru ONG”, în cadrul căruia Foregroup oferă traininguri gratuite, concepute special pentru membrii organizațiilor nonguvernamentale de tineret. Acestor programe li se adaugă inițiativa de educare antreprenorială și orientare în carieră, derulată la un liceu din Darabani, județul Botoșani, orașul natal al celuilalt partener Foregroup.

Managerii Foregroup, Mihai Cotos și Ștefan Teișanu alături de managerul Elevator, Tudor Maxim, vor reprezenta România, în mai 2009, la Bruxelles, la faza europeană a competiției de business „JA-YE European Young Entrepreneur of the Year”.    

 


Intră acum și în grupul de