Asociația Studenților de la Universitatea Suceava a inițiat o campanie de donare de sânge


Intră acum și în grupul de

Problema donării de sânge i-a sensibilizat pe studenții Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, care au demarat o campanie menită să atragă atenția asupra importanței de a ajuta oamenii care necesită transfuzii. Acțiunea, demarată în această lună de liderii Asociației Studenților din Universitatea Suceava, a avut un ecou destul de răsunător și a mai umplut frigiderele unității.
„La început, studenții au venit unul câte unul, dar apoi s-au prezentat în grupuri de circa zece persoane”, a spus directorul Centrului Județean de Transfuzie Sangvină Suceava , Maria Pilat, adăugând că în momentul de față toate grupele de sânge există în cantități satisfăcătoare, singura excepție fiind întâlnită la RH negativ.

De menționat că, în octombrie, Centrul Județean de Transfuzie a numărat 508 donatori, cifră considerată ca nesatisfăcătoare, având în vedere capacitatea de procesare a unității. În noiembrie, până la această dată, peste 320 de persoane au dat sânge, iar directorul CJTS Suceava estimează că luna viitoare numărul celor care vor veni la donare va crește.

 


Intră acum și în grupul de