Incendiu devastator la o gospodărie din Voroneț


Intră acum și în grupul de

Pagube de aproape 200 milioane de lei vechi s-au înregistrat în urma unui incendiu ce a avut loc într-o gospodărie din Voroneț. Joi seară, la ora 19:55 pompierii au fost solicitați să intervină la stingerea unui incendiu izbucnit în curtea unei familii din zona Humor. Astfel, Garda de Intervenție Gura Humorului și Detașamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea și stingerea focului izbucnit la gospodăria lui Costan Z., din municipiul Gura Humorului, cartier Voroneț.

La sosirea pompierilor ardea șura și adăpostul de animale, construite din lemn, cu acoperiș din azbociment, existând pericolul de propagare la casa de locuit și două gospodării învecinate.

Focul a fost stins la ora 22.00, în incendiu fiind distruse șura și adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 150 mp, două atelaje hipo, două tone de fân și unelte agricole. De asemenea s-au degradat pereții portanți ai șurii și ai adăpostului de animale. Pagubele au fost estimate la 20.000 lei.

Pompierii spun că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit favorizat de un cablu electric neizolat corespunzător.
Pompierii au salvat casa proprietarului și două case învecinate, în valoare de cca. 500.000 lei.

 


Intră acum și în grupul de