Un copil de 15 și ani un tânăr de 19 ani au furat și avariat o autoutilitară din Câmpulung Moldovenesc. Cei doi au condus, pe rând, patru ore, autovehiculul prin oraș deși nu au permis. Ei sunt supecți și într-un caz de furt dintr-un autocar

Un copil de 15 ani și un tânăr de 19 ani din Câmpulung Moldovenesc au fost identificați ca fiind autorii furtului unei autoutilitare pe care au condus-o pe rând pe străzile din municipiu, au furat scule din aceasta pe care le-au vândut, dar și suspecți și într-un caz de furt dintr-un autocar.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în urma continuării cercetărilor în cazul din 7 august privind furtul, avarierea și abandonarea unei autoutilitare aparținând unui bărbat de 39 de ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc, polițiștii Biroului Investigații Criminale au reușit identificarea autorilor ca fiind un tânăr de 19 ani și un minor de 15 ani, ambii localnici.

Potrivit cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că în data de 7 august, în jurul orei 00.30, profitând de neglijența proprietarului care a lăsat autoutilitara descuiată și cu cheile în contact, cei doi tineri au pătruns în interior și au sustras vehiculul, pe care l-au condus pe rând pe străzile din municipiul Câmpulung Moldovenesc, deși nici unul dintre ei nu deține permis de conducere.

 Ulterior, cei doi au sustras din autoutilitară mai multe scule electrice  în valoare de circa 1.500 lei, pe care le-au vândut unui bărbat necunoscut pentru suma de 130 de lei.

La final, în jurul orei 05.00, tinerii s-au întors la locul de unde au sustras vehiculul și l-au parcat, acesta prezentând avarii și zgârieturi, ocazie cu care, minorul de 15 ani a luat cheile de rezervă din torpedou, pe care, pe parcursul cercetărilor, le-a predat poliției.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că, cei doi tineri sunt și autorii furtului comis în noaptea de 1 spre 2 august din autocarul condus de un bărbat de 39 de ani din municipiul București, aflat în parcarea unui hotel din localitate, ocazie cu care, prin forțarea unei uși, au sustras un GPS auto, o față detașabilă a unui CD Player auto și două stick-uri de memorie, prejudiciul fiind de circa 800 de lei.

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru „furt calificat”, „furt în scop de folosință” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.(N.B.)