Prefectura Suceava anunță program de lucru normal joi și vineri la serviciile de pașapoarte, permise auto și înmatriculări auto


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat, luni, că serviciile publice comunitare pentru Eliberarea și Evidența  Pașapoartelor Simple și Regim Permise și Înmatriculare Vehicule vor avea program normal de lucru, în zilele de 16 și 17 august 2018.

Decizia de a păstra programul de lucru normal în zilele de 16 și 17 a.c. pentru cele două servicii publice din cadrul prefecturilor a fost luată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, având în vedere că luna august reprezintă o perioadă de vârf din punct de vedere al cererilor de eliberare a documentelor de călătorie, permise de conducere și înmatriculare vehicule.

De menționat că este în data de 15 august, aceste servicii nu  vor avea program de lucru cu publicul. Persoanele care doresc să depună cererile de eliberare a documentelor în zilele de 16 și 17 a.c. trebuie să aibă în vedere că unitățile de trezorerie nu au program de lucru în zilele respective. Astfel, taxele trebuie achitate la unitățile de trezorerie înainte de 15 august sau prin celelalte metode admise prin lege, on-line,  la oficiile poștale sau la unitățile CEC Bank.

Prefectura Suceava mai arată că în perioada 9-31 august 2018, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava programul de lucru cu publicul se desfășoară în intervalul orar 8,30-18,30, de luni până vineri. Decizia privind modificarea programului de lucru la serviciul menționat a fost dată prin Ordin de Prefect, pentru a veni în sprijinul cetățenilor și având în vedere numărul tot mai mare de solicitări  de  înmatriculare și autorizare vehicule.

Măsura de  prelungire a programului de lucru a fost luată  în urma unei analize, care a avut în vedere “intervalul de timp disponibil pentru programarea online, volumul de înmatriculări programate și efectuate în perioada iunie-octombrie 2018, numărul cărților de identitate a vehiculelor  emise de către RAR, în perioada iunie-august, și personalul încadrat”. De asemenea, s-a avut în vedere  “necesitatea tratării cu prioritate a tuturor solicitărilor persoanelor fizice și juridice de înmatriculare a vehiculelor noi, astfel încât data primei înmatriculări ce se va tipări pe certificatul de înmatriculare să nu depășească data limită de 31 august 2018”.

Programul de lucru a fost prelungit, prin Ordin de Prefect,   și la nivelul  Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple unde, începând cu data de 31 iulie 2018 și până la data de 31 august 2018,  activitatea  se desfășoară între orele 8,30-18,30, de luni până vineri, și între orele 8 și 16 la punctul mobil de lucru de la Rădăuți.

S-a  avut  în vedere că numărul cetățenilor care solicită pașapoarte în perioada menționată este  mai ridicat comparativ cu restul anului.(N.B.)


Intră acum și în grupul de