Cazul cadavrului mumificat găsit într-un beci din Marginea: Un bărbat a fost trimis în judecată pentru omor. Acesta și-ar fi omorât prietenul de pahar și i-a ascuns cadavrul în beci


Intră acum și în grupul de

Parchetul Tribunalului Suceava a anunțat, luni, că a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv, pentru omor, a unui bărbat acuzat că a ucis în toamna anului trecut un bărbat de 37 de ani și apoi ascuns în beci cadavrul acestuia care a fost găsit în luna mai în urma unei percheziții.

Potrivit anchetei, în cursul anului 2017 bărbatul ucis a locuit în aceeași casă cu agresorul, în zona rurală a județului Suceava, iar din banii obținuți din cerșit, respectiv din munci cu caracter ocazional, cei doi achiziționau alimente precum și băuturi alcoolice, pe care le consumau împreună în mai sus-menționatul imobil.

Bărbatul ucis a fost văzută ultima dată în viaţă, la cerşit, în toamna anului 2017, lunile septembrie sau octombrie.

De menționat este că în data  de 8 mai 2018 un martor a sesizat lucrătorii unității de poliție din localitatea rurală respectivă cu privire la presupusa dispariție a victimei, iar ulterior a fost sesizat și organul de urmărire penală, iar actele de urmărire penală întreprinse ulterior au dus la suspiciunea rezonabilă că persoana dată dispărută a fost ucisă, iar ulterior cadavrul său a fost ascuns într-un beci.

Astfel, în data 9 mai 2018 a fost efectuată o percheziţie domiciliară la locuinţa unde victima a locuit împreună cu inculpatul, iar cu această ocazie în beciul din şura gospodăriei a fost identificat cadavrul – mumificat – al unei persoane de sex masculin, acoperit cu resturi vegetale; în acelaşi beci au fost identificate printre resturile vegetale două bucăţi de funie din material sintetic.

În aceeaşi şură a fost identificat un topor cu coada din lemn; pe coada toporului au fost identificate mai multe zone care prezintă pete de culoare brun-roşcat cu aspect de sânge.

Conform concluziilor medicului legist care a efectuat autopsia moartea victimei a putut fi violentă şi s-a putut produce în condiţiile unui traumatism cranio-cerebral, posibil prin lovire cu obiect dur cu margini de formă geometrică , fiind posibil un vătrai. Medicul legist a identificat fracturi costale şi de stern care s-au putut produce post mortem, prin manipularea cadavrului. Aspectul cadavrului pledează pentru posibilitatea ca decesul să se fi produs cu circa 8 luni anterior efectuării autopsiei.

Din ancheta penală a reieșit că în toamna anului 2017, septembrie sau octombrie 2017, pe fondul consumului de alcool, între inculpat și victimă a izbucnit un conflict spontan, iar atunci inculpatul a lovit victima în zona cranio-cerebrală cu un obiect contondent (bucată de lemn sau un vătrai).

Bărbatul agresat a decedat ulterior, iar inculpatul a ascuns cadavrul victimei în beciul din şură.

Cadavrul un bărbat de 37 de ani din Horodnic a fost găsit, marți, ascuns într-un beci din comuna Marginea, iar principalul suspect este un bărbat de 32 de ani cu care acesta obișnuia să consume băuturi alcoolice și care se afla la data respectivă în închisoare pentru  tâlhărie.

Dosarul a fost înaintat, spre judecare, Tribunalului Suceava. (N.B.)


Intră acum și în grupul de