Un pod rutier provizoriu pentru trafic ușor va fi deschis, miercuri, la Milișăuți. În zonă va fi refăcut și podul provizoriu care a fost afectat de apă la cinci zile de la deschidere. Traficul greu va fi în continuare deviat pe DN 17 A.


Intră acum și în grupul de

Un pod rutier provizoriu va fi deschis traficului ușor, miercuri, la Milșăuți unde podul de peste râul Suceava este închis din cauză că a fost afectat de viitură la sfârșitul lunii iunie.

Primarul orașului Milișăuți, Mircea Laurus, a declarat pentru News Bucovina că a fost înștiințat de reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) că miercuri va fi dat în folosință un pod rutier provizoriu.

„E un pod făcut de ei. Pe al nostru a venit apa și l-a luat”, a spus primarul.

El a menționat că pentru refacerea podului făcut în parteneriat public-privat firma Test Prima va aduce alte tuburi și că va contribui și localitatea cu zece tuburi, dar că răspunderea pentru acesta nu e a primarului și că și-au asumat consilierii locali PNL răspunderea.

„Eu nu-mi mai asum răspunderea”, a spus primarul.

Mircea Laurus a precizat că podul provizoriu realizat de compania de drumuri va fi la circa 50-70 de metri de actualul pod rutier, iar celălalt, va fi amenajat la circa 250 metri distanță și că va putea fi folosit de localnici.

El a subliniat că la podul rutier închis în prezent traficului se lucrează în vederea consolidării acestuia.

Reamintim că după închiderea podului rutier de la Milișăuți, a fost realizat un pod provizoriu în parteneriat public-privat, dar după cinci zile acest pod a fost închis fiind afectat de creșterea râului Suceava.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a emis ordinul nr. 2/19319, din 20 iulie 2018, pentru  începerea a lucrărilor la podul de la Milișăuți,  cu data de luni, 23 iulie 2018, cu o durată de execuție de 21 săptămâni.

Autorizația de construcție privind „executarea lucrărilor de intervenție în primă urgență pentru refacerea podului de pe  DN 2 H km 4+776, peste râul Suceava, la Milișăuți” a fost atribuită firmei  care a câștigat licitația, SC Geiger Transilvania SRL din Sibiu, cu care s-a încheiat contractul. (T.B.)


Intră acum și în grupul de