Un fălticenean și-a trimis angajații să taie arbori ilegal


Intră acum și în grupul de

Un fălticenean, ce deține un teren împădurit, s-a decis să taie arborii după bunul său plac, fără ca aceștia să fie marcați. Potrivit IPJ Suceava, vineri, în jurul orei 09:45, polițiștii au fost sesizați de către reprezentanții Ocolului Silvic Dolhasca despre faptul că în zona pădurii „Dealul Viei” din apropierea satului Poiana, un grup de persoane taie ilegal arbori. O echipă complexă formată din lucrători de poliție, I.T.R.S.V. Suceava și Ocolul Silvic Dolhasca s-a deplasat la fața locului, unde au găsit două utilaje de transport forestier și 8 angajați ai unei firme din municipiul Fălticeni, care cu ajutorul motofierăstraielor mecanice au tăiat fără drept, 24 arbori specia fag în volum de 69 mc.

Firma în cauză a cumpărat o suprafață de 1 hectar teren împădurit aflată în administrarea Ocolului Silvic Dolhasca, iar la 27.11.2008 a solicitat rezilierea contractului de administrare. În urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că administratorul societății a dispus exploatarea ilegală a arborilor de pe suprafața de teren împădurit, proprietatea societății, organizând în acest scop o echipă formată din 8 angajați.

S-a luat măsura ridicării materialului lemnos provenit din comiterea infracțiunii, precum și a două tractoare articulate forestiere și a două motofierăstraie aparținând societății.

Polițiștii au întocmit dosar penal în care vor fi efectuate cercetări față de administratorul societății sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare la tăiere ilegală de arbori, iar față de angajații societății sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  tăiere ilegală de arbori. Totodată, față de administrator vor fi efectuate cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, în acest sens  urmând a se solicita sprijin comisarilor Gărzii Financiare.


Intră acum și în grupul de