A fost inaugurat SMURD-ul de la Siret


Intră acum și în grupul de

În cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava – Garda de Intervenție Siret, sâmbătă dimineață a fost inaugurat Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD).

Acesta este al doilea serviciu înființat, după cel de la Suceava devenit funcțional de la 1 noiembrie, urmând ca la data de 2 decembrie să fie dat spre folosință și cel de al treilea, la Vatra Dornei, în cadrul Detașamentului de Pompieri din localitate.

La fața locului au prezenți Ovidiu Doroftei, prefectul județului Suceava, Adrian Popoiu, primarul orașului Siret, dr. Alexandru Lăzăreanu – directorul Autorității de Sănătate Publică, dr. Liviu Cârlan – medic șef din cadrul Unității de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Județean Suceava – coordonatorul SMURD la nivelul județului, col. Eugen Șalar, inspector șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi, comisar Nelu Fediuc, șef sector Poliția Frontieră Siret, comisar Ioan Zavate, șef Poliția orașului Siret, Nicu Lucaci, șeful Punctului Vamal Siret, dar și alți invitați. 

Inspectorul șef al ISU Suceava, col. Lucel Lulciuc a precizat că în dotarea SMURD Suceava au intrat trei ambulanțe noi, de tip B1 și B2, cu rol de prim-ajutor și transport, iar anul viitor sunt așteptate alte trei ce vor fi repartizate Detașamentelor de Pompieri din Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni și Rădăuți. 

Un sobor de preoți au oficiat o scurtă slujbă religioasă, iar după luările de cuvânt ale unora dintre oficialități, toți cei prezenți au luat parte la un exercițiu demonstrativ al cadrelor SMURD Siret, care au simulat intervenția la un accident rutier, soldat cu două victime, una dintre acestea fiind încarcerată.

Intervențiile la care este solicitat SMURD include toate urgențele ce pun în pericol imediat viața uneia sau a mai multor persoane. Acestea includ accidentele rutiere, exploziile, accidentele de muncă sau casnice, cum ar fi căderea de la înălțime sau electrocutarea, stările de inconștiență ce includ stopurile cardio-respiratorii, suspiciunile de infarct, insuficiențele respiratorii acute și, nu în ultimul rând, accidentele cu multiple victime.


Intră acum și în grupul de