(FOTO/VIDEO) A XII-a ediție a Festivalului de Artă Medievală din Cetatea de Scaun a Sucevei, cel mai mare din țară, a debutat cu salutul ordinelor. Ion Lungu: Acest festival a crescut de la an la an și este foarte apreciat. Gheorghe Niță: Să nu uităm că arta este fiica libertății


Intră acum și în grupul de

 

Festivalul de Artă Medievală care se desfășoară anual în Cetatea de Scaun a Sucevei a ajuns la a XII-a ediție care a debutat, oficial, vineri după amiaza cu salutul ordinelor militare prezente la această manifestare.

Cei peste 470 de participanți au defilat și au transmis salutul lor, iar coordonatorul Festivalului de Artă Medievală, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a citit hrisovului emis cu prilejul celei de-a XII-a ediții a acestui festival.

Deschidere oficială Festival arta Medievală Suceava

Gepostet von NewsBucovina.ro am Freitag, 17. August 2018

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Niță și primarul Sucevei, Ion Lungu, au transmis mesaje de bun venit participanților și spectatorilor.

Niță a urat bun venit tutoror  în cetatea lui Ștefan cel Mare.

„Iată că, în acest an centenar, cu drag v-am primit, dar să-I mulțumim și lui Dumnezeu că ne-a dat ploaie și totuși e bine că dumneavoastră sunteți foarte mulți. Ați venit în număr mare. Este cel mai mare festival de artă medievală din România și, aici, la Suceava, se întâmplă acest lucru datorită faptului că sunteți prezenți dumneavoastră. Și să nu uităm că domnul președinte Gheorghe Flutur, prin mine, vă transmite un salut prietenesc și noi Consiliul Județean Suceava, în parteneriat cu Primăria Suceava și Muzeul Bucovinei vă mulțumim pentru efortul dumneavoastră. Să nu uităm că arta este fiica libertății. Arta este chintesența spirituală a umanității”, a transmis Gheorghe Niță care a urat în continuare zile cu soare în condițiile în care deschiderea s-a făcut pe ploaie.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a adresat domnițelor, cavalerilor și spectatorilor, salutând faptul că s-a ajuns la a XII-a ediție.

„În acest an centenar, iată, un festival medieval internațional. Le spun bun venit celor din Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Serbia, Turcia și Chile, și nu în ultimul rând bun venit celor din România. Primăria Suceava este principalul finanțator încă de la prima ediție. Iată că am ajuns la ediția cu numărul XII și mă bucură faptul, și îl felicit pe domnul director al Muzului Bucovinei, Emil Ursu că acest festival a crescut de la an la an. Astăzi avem un festival internațional și vreau să vă spun că este un festival foarte apreciat de suceveni”, a spus primarul Ion Lungu.

El le-a urat participanților o ediție de succes și a dat asigurări că Primăria Suceava rămâne în continuare alături de acest Festival Medieval și i-a invitat pe participanți și la ediția cu numărul XIII.

Festivalul Medieval a început, joi seara, cu parada cu făclii care s-a desfășurat pe traseul Obicini-Cetatea de Scaun.

 

De menționat este că la intrarea pe platoul Cetății de Scaun sunt amplasate mai multe tarabe de unde se pot achiziționa diverse obiecte artizanale, dar sunt amenajate și terase.(T.B.)


Intră acum și în grupul de