Fotbal, Liga 1 : Dinamo, final liniștit de tur


Intră acum și în grupul de




 

Dinamo – FC Argeș  2 – 0

După pierderea locului întâi, scandalurile au luat amploare la Dinamo. Meciul de sâmbătă îi vedea în corzi, după două înfrângeri grele, dar și după ieșirile la rampă ale lui Cristi Pulhac, Gabriel Torje, Adrian Ropotan și Lucian Goian. Ultima partidă a sezonului pentru “câini” nu a stârnit interesul fanilor, care au ținut din primul minut să îi apostrofeze pe vinovații de cel cel mai recent scandal la club.

Cu toate acestea, dinamoviștii sperau ca o victorie să îi aducă măcar pentru moment pe prima poziție. Calculul matematic arăta că Dinamo ar putea să termine pe poziția întâi în clasament, dar pentru aceasta, Dinamo era obligată să câștige cu Argeșul. Acesta a fost de altfel și obiectivul trasat de conducerea câinilor.

Meciul însă a debutat cu scandal înainte de fluierul de start. Arbitrul delegat a refuzat să oficieze partida, motivând că nu se simte bine după o intoxicație alimentară căpătată vineri. De cealaltă parte, Argeșul dorea să confirme meciurile bune din tur.

Condițiile de joc nu au fost însă dintre cele mai bune. Ceața deasă a împiedicat construcția, iar meciul a fost foarte confuz.

Prima ocazie aparține oaspeților, în minutul 19, când trimit mingea în bară după ce centrarea lui Mircea Stan îl găsește excelent pe Dulcea, dar lovitura de cap a acestuia nu intră în plasă.

Rezultatul la pauză rămâne egal. La reluarea jocului, meciul este la fel de confuz, cu multe mingi aruncate surd la mijlocul terenului.

Dinamo însă pare mai hotărâtă și are o ocazie în minutul 55. Ropotan trage puternic, dar Poenaru pune mâna pentru a scoate mingea de pe linia porții. Eliminare și penalti pentru Dinamo, ce va fi executat de Dănciulescu. Acesta ratează însă, Boșneag reușind să salveze spectaculos. Era meciul 400 pentru atacantul dinamovist, dar nu acesta reușește să sărbătorească evenimentul cu un gol.

Cu un om mai puțin pe teren avea să fie o misiune dificilă pentru Argeș să mențină același scor pe tabelă. Mircea Rednic face unele schimbări și îl scoate pe Ropotan. Fanii dinamoviști se țin de cuvânt și îl fluieră îndelung pe jucător.

Golul mult așteptat vine în minutul 66 când Adrian Cristea prinde un șut puternic din 6 metri. 1-0. Reușita vine după o fază frumoasă de construcție, ce i-a implicat pe Boștină, cu centrare, apoi recentrarea lui Torje, Miranda a prelungit, iar Adrian Cristea bagă mingea în plasă.

La ultimele faze de joc, în minutul 3 al prelungirilor, Miranda marchează primul gol pentru Dinamo și duce scorul la 2-0, după un șut sec din 10 metri, când a scăpat singur cu portarul.

O victorie ce aduce, poate, puțină liniște în Ștefan cel Mare, după un joc însă care nu a convins, probabil și din cauza condițiilor meteo.

Dinamo trece pe primul loc, cu 35 de puncte, iar poziția la finalul turului va depinde de rezultatul meciului Unirea Urziceni-Steaua.

 


Intră acum și în grupul de