Timișoara visează frumos iar Rapid mai spală din rușinea turului


Intră acum și în grupul de

Poli Timișoara – FC Brașov            4 – 0
Încă având un moral bun, Poli Timișoara a primit vizita echipei lui Răzvan Lucescu. Formația de sub Tâmpa se simțea probbail în formă după un tur relativ reușit, dar mai ales după victoria cu Dinamo din etapa trecută.
Poli încă visează la un loc întâi în campionat, iar duminică au luptat să demonstreze că au valoare. Lucru pe care l-au reușit pe deplin după victoria categorică. Formația bănățeană a reușit să își păstreze o statistică bună pentru meciurile de acasă, unde nu au pierdut decât o dată în opt meciuri.
Prima reușită a lui Poli avea să fie de fapt un autogol al lui Voicu. Acesta trimite în poarta proprie după ce nu s-a înțeles cu Stelea.
Al doilea gol, dar prima reușită a bănățenilor avea să vină în miunutul 26, când Gigel Bucur îi pasează lui Artiom Karamian. Acesta vede spațiul liber și bagă mingea în plasă peste Stelea, care atinge mingea dar nu reușește să o oprească. 2-0 Al treilea gol . Minge arncată frumos de Goga în careu, fundașii brașoveni sunt prost plasați, iar Magera lovește mingea cu capul pentru a face 3-0. Același Magera recidivează când mai erau opt minute de joc. De data aceasta, un șut puternic din careu îl învinge pe Stelea și scorul devine 4-0
Fanii bănățeni sunt în extaz și scandează neîntrerupt numele tehnicianului Dusan Uhrin!
 
Rapid mai spală din rușinea turului
 
Poli Iasi – Rapid       1 – 2
Rapid a făcut la Iași ultima sa deplasare, unde cu siguranță mergeau să obțină o victorie. O misiune dificilă, după un tur în care echipa a dezamăgit constant. Mai mult, echipa se găsea pentru ultima dată în formula actuală, dar și aceasta decimată de numeroase absențe. Ultima partidă, probabil, și pentru antrenorul Jose Peseiro, care cu siguranță vroia să lase o impresie bună, fiind pe picior de plecare.
De cealaltă parte, Poli Iași ar fi vrut și ea trei puncte, deși la ultimul meci au obținut cu greu un punct în fața celei mai slabe echipe din Europa – Gloria Buzău.
“Vor fi multe schimbări în iarnă. Noi trebuie să cîștigăm mâine, pentru a mai salva ce mai putem salva din acest tur de campionat”, a spus Costin Lazăr înaintea meciului.
Oricum începutul de partidă le-a aparținut gazdelor care reușesc să înscrie deja în minutul 12, când Miclea păcălește ofsaidul apărării giuleștene. Șutează din 16 metri, dar piciorul lui Andrade se interpune e traiectoria balonului, dar numai pentru a-l devia peste portar, 1-0.
20 de minute mai târziu, Rapidul este în atac. Herea reușește o fentă frumoasă în careu, scapă de un adversar, dar șutul său este respins în față de Brăneț. Spadacio reușește să șuteze din prima și înscrie pentr 1-1. Scor cu care avea să se încheie și prima repriză.
Rapidul reușește al doilea gol la jumătatea primei reprize, când Joao Paulo împinge migea în poarta goală după o pasă excelentă a lui Spadacio.
Spiritele încep să se agite. Cu 10 minute înainte de final, antenorul Peseiro este trimis în tribune de antrenorul central după numeroase avertizări primite pentru proteste și depășiri repetate ale suprafeței tehnice.
Iar după alte cinci minute după o accidentare a lui Răduță, care s-a lovit de portarul ieșean, cele două echipe au pornit scandalul. Nicolae Grigore a fost eliminat, ca și Naidin, care îl lovise pe primul. Cele două echipe termină cu un om mai puțin pe teren.
Rapid reușește victoria, care mai îndulcește puțin din scandalul ce a dominat Rapidul de ceva vreme. Pentru moment Rapidul a urcat pe 4, după 17 etape.
 


Intră acum și în grupul de