Cod portocaliu de furtună în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme severă imediată cod portocaliu  de furtună pentru județul Suceava.

Avertizarea este valabilă până la ora  16:30

Sunt vizate de avertizarea cod portocaliu de furtună localitățile Marginea, Arbore, Vama, Moldovița, Vatra Moldoviței, Cacica, Frumosu, Mănăstirea Humorului, Solca, Sucevița;

Meteorologii arată că se vor semnala averse care vor cumula local 35…45 l/mp,frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, grindină de dimensiuni mici și medii.

În prezent este în vigoare și o avertizare cod galben de furtună pentru zona de munte a județului Suceava.

 În perioada 17-19 august, în cursul după-amiezilor și serilor, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin ploi ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.
Astfel de fenomene se vor semnala pe arii relativ extinse în zona de munte și cu caracter local în cursul zilei de vineri (17 august) îndeosebi în Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și Muntenia, iar sâmbătă (18 august) în special în centrul și nord-estul teritoriului. Duminică (19 august) instabilitatea atmosferică se va manifesta în sudul, estul și parțial în centrul țării.

(N.B.)


Intră acum și în grupul de