Avertizare de vreme severă imediată: Cod galben de furtună în zona Gura Humorului-Vicovu de Sus


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme severă imediată cod galben de furtună pentru județul Suceava.

Avertizarea este valabilă până la ora  17:00

Sunt vizate de acest cod localitățile Gura Humorului, Vicovu de Sus, Frasin, Stulpicani, Vicovu de Jos, Straja, Păltinoasa, Slatina, Ostra, Brodina, Putna, Mănăstirea Humorului, Capu Câmpului.

Meteorologii arată că se vor semnala averse care vor cumula local 25…30 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului , grindină de dimensiuni mici.

În perioada 17-19 august, în cursul după-amiezilor și serilor, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin ploi ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii relativ extinse în zona de munte și cu caracter local în cursul zilei de vineri (17 august) îndeosebi în Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și Muntenia, iar sâmbătă (18 august) în special în centrul și nord-estul teritoriului. Duminică (19 august) instabilitatea atmosferică se va manifesta în sudul, estul și parțial în centrul țării.

(N.B.)


Intră acum și în grupul de