Dat în urmărire internațională de patru ani fiind condamnat la închisoare în România, afaceristul sucevean Dumitru Morhan își face campanie în Ucraina: Investitorul căruia îi pasă de țara noastră!


Intră acum și în grupul de

Dat în urmărire internațională de patru ani pentru o condamnare de trei ani pe care trebuie să o ispășească în România, omul de afaceri sucevean Dumitru Morhan își face campanie în Ucraina.

Potrivit unei imagini suprinse de un cititor al News Bucovina la intrarea în localitatea ucraineană Glibocioc, o localitate aflată între Storojințe și Cernăuți, a fost amplasat un afiș de mari dimensiuni cu Dumitru Morhan.

Textul care însoțește imaginea este sugestiv ”Dumitru Morhan- Investitorul căruia îi pasă de țara noastră!”

De menționat este Dumitru Morhan s-a afișat și cu autorități locale din România în luna martie când, o delegație condusă de primarul din Rădăuți, Nistor Tătar, a fost prezentă,  în Ucraina la Storojineț pentru a semna o colaborare între  Spitalul Municipal “Sfinții Doctori Cosma și Damian” Rădăuți și Spitalul Raional Storojineț.

Dumitru Morhan, căutat internațional din 2014, el fiind condamnat la trei ani de închisoare și mai este căutat pentru a fi cercetat și în alte dosare în care este suspect de evaziune fiscală.

În prezent, pe rolul Tribunalului Suceava se judecă o cerere a lui Morhan privind executarea hotărârii, instanța suceveană solicitând, la termenul de vineri, Serviciului de Cazier Judidicar al IPJ Suceava să comunice cazierul judiciar actualizat al condamnatului Morhan Dumitru și Biroului Executări Penale din Cadrul Tribunalului Suceava să comunice dacă au apărut modificări în ceea ce priveşte situaţia juridică a acestuia.

Potrivit datelor primite de la IPJ Ilfov – Serviciul Investigaţii Criminale, Dumitru Morhan a fost arestat la data de 13.02.2016 în Ucraina şi eliberat la data de 23.03.2016 în baza unei cereri de azil politic.(N.B.)


Intră acum și în grupul de