De la 1 septembrie se percep taxe pentru parcarea din incinta Spitalului Județean de Urgență Suceava. Prima oră se va taxa cu 5 lei, iar următoarele cu 1 leu. Angajații spitalului vor plăti un abonament de 100 de lei/lună


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava urmează să adopte, luni, în ședința ordinară, aplicarea de taxe pentru parcarea din incinta Spitalul Județean de Urgență Suceava.

Astfel, potrivit expunerii de motive, în urma modernizărilor efectuate, în incintele Spitalului  Județean  de Urgență „Sfântul loan cel Nou” Suceava , atât la spitalul nou cât și la spitalul vechi, sunt amenajate circa 350 locuri de parcare.

„Într-o zi normală, în timpul săptămânii, în spital intră în medie circa 600 autovehicule, care îngreunează accesul, datorită parcărilor necorespunzătoare, intrarea și ieșirea acestora realizându-se pe o singură bandă de circulație. Circulația în perimetrul spitalului se face cu mare dificultate, neexistând personal care să urmărească fluiditatea traficului”, se arată în document.

Astfel, în vederea prevenirii unor astfel de situații, spitalul județean va implementa un sistem automat pentru administrarea parcărilor.

În aceste condiții pentru accesul autovehiculelor rapid, în deplină siguranță și controlul acestora în spital se va achiziționa, monta și pune în funcțiune un sistem de control – acces auto, cu bariere de intrare/ieșire, terminal intrare, terminal ieșire și terminal automat  de plată, pe bază de tichete cu coduri de bare, respectiv de cartele de proximitate.

Proiectul prevede ca taxa pentru prima oră să fie de cinci lei, iar pentru fiecare oră depășită să fie achitat cât un leu.

Personalul angajat al spitalului va plăti un abondament de 100 de lei/ lună.

Pierderea tichetului de parcare va fi taxată cu 200 de lei.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de