Cod galben de furtună în zona Broșteni-Poiana Stampei și în zona montană înaltă a județului Suceava

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o avertizare nowcasting cod galben de vreme severă imediată pentru județul Suceava.

Avertizarea este valabilă de la ora 12:25 până la ora 13:30

Potrivit meteorologilor sunt vizate,  zona de munte de peste cota 1800 m și localitățile Broșteni, Șaru Dornei, Panaci, Poiana Stampei.

Administrația Națională de Meteorologie arată că se vor semnala  averse care vor cumula local 25…30 l/mp,intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice grindină de dimensiuni mici.

Potrivit unei informări meteo, în perioada 17-19 august, în cursul după-amiezilor și serilor, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin ploi ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.
Astfel de fenomene se vor semnala pe arii relativ extinse în zona de munte și cu caracter local în cursul zilei de vineri (17 august) îndeosebi în Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și Muntenia, iar sâmbătă (18 august) în special în centrul și nord-estul teritoriului. Duminică (19 august) instabilitatea atmosferică se va manifesta în sudul, estul și parțial în centrul țării.