Cod portocaliu de furtună în zona Broșteni-Mălini-Crucea

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică seara, o avertizare nowcasting cod portocaliu de vreme severă imediată pentru județul Suceava.

 

Avertizarea este valabilă de la ora până la ora 18:00

 

Potrivit meteorologilor sunt vizate localitățile Broșteni, Mălini, Stulpicani, Slatina, Ostra, Dorna-Arini, Crucea.

Meteorologii arată că se vor semnala averse care vor cumula local 40…45 l/mp,intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice grindină de dimensiuni medii și mici.

Potrivit unei informări meteo, în perioada 17-19 august, în cursul după-amiezilor și serilor, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin ploi ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii relativ extinse în zona de munte și cu caracter local în cursul zilei de vineri (17 august) îndeosebi în Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și Muntenia, iar sâmbătă (18 august) în special în centrul și nord-estul teritoriului. Duminică (19 august) instabilitatea atmosferică se va manifesta în sudul, estul și parțial în centrul țării.