Consiliul Județean Suceava a aprobat introducerea taxei pentru parcarea la Spitalul Județean Suceava. Flutur: Este nedrept ca unii să-și lase mașinile cu zilele, iar cei care vin în vizită la pacienți să nu aibă unde parca


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a aprobat, luni, introducerea taxei pentru parcarea la Spitalul Județean Suceava.

Potrivit hotărârii, prima oră de parcare va fi taxată cu 5 lei, iar următoarele cu un leu. Angajații spitalului beneficiază de un abonament de 100 de lei lunar, iar pierderea tichetului se penalizează cu o taxă de 200 de lei.

Hotărârea intră în vigoare de la 1 septembrie.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că la Spitalul Județean Suceava au fost amenajate 350 de locuri de parcare și că introducerea taxei vine în sprijinul celor care au treabă la această unitate spitalicească.

El a spus că sunt unele persoane care lasă mașinile în parcare și câteva zile și nu este corect pentru cei care vin să-și viziteze rudele aflate internate în spital să nu găsească un loc de parcare.

Flutur a arătat că această măsură va conduce și la o mai bună gestionare a parcărilor din incinta spitalului.

El a menționat că la Aeroportul Suceava, după introducerea sistemului de taxare, se încasează, lunar circa 200.000 de lei.

Consilierul județean PSD  Dan Ioan Cușnir a arătat că este de luat în calcul și realizarea unei parcări supraetajate la Spitalul Județean Suceava pentru că zona este generoasă.

 


Intră acum și în grupul de