Reamenajări la Muzeul Satului Bucovinean


Intră acum și în grupul de

Muzeul Satului Bucovinean, din cadrul Complexului Muzeal Bucovina, a primit recent cinci miliarde de lei vechi, din partea Ministerului Culturii și Cultelor, prin programul „Patrimoniul în pericol”.
Directorul Complexului Muzeal Bucovina, Emil Ursu, a declarat că acești bani vor fi folosiți pentru continuarea lucrărilor în cel mai tânăr muzeu al satului din România, cel de la Suceava. Acesta a precizat că destinația acestor fonduri primite de la Ministerul Culturii este repararea acoperișurilor a trei obiective din Muzeul Satului Bucovinean: casa din Ostra, o moară și crâșma din localitatea Șaru Dornei – zona etnografică Dorna. De asemenea, se realizează o serie de amenajări la casele deja existente- instalații, garduri, porți, anexe, absolut necesare într-un sat.

Potrivit directorului Ursu, din primăvară, în Muzeul Satului Bucovinean se va da în folosință și biserica de lemn din Vama, la care a fost finalizată catapeteasma și restaurată pictura murală. Ministerul Culturii a mai finanțat, în acest an, muzeul satului sucevean, cu aproximativ două miliarde și jumătate de lei vechi.

 


Intră acum și în grupul de