Ion Lungu: Fac apel la toate forțele politice din județ să fie alături de noi și să reușim transferul Parcului Șipote și a Pădurii Zamca la Primăria Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, sustine o conferinta de presa:

„Un proiect important la care lucram este reabilatarea apartamentelor. Pana acum a fost un esec total. Guvernul a modificat legea si sunt alte norme. Acum avem solicitare de la apoximativ 4000 de apartamente.

Dupa modificare Guvernul da 60% din bani, iar primaria si asociatia 40%. Vom merge in CL ca primaria sa dea 30% iar asociatiile 10%. Vom discuta si cazurile sociale ca sa putem trece de ele si sa reabilitam blocurile.

Vom face tot ce e posibil sa profitam de aceste noi prevederi. Vom avea o discutie si la nivel de urbanism si cu arhitecti si sa facem proiecte sincronizate.

Tin mult la proiectul asta si imi pun mari sperante. Cred ca voi covinge oamenii sa vina cu cei 10%.

Vrem sa incepem lucrarile in 2019.

Toti primarii cer bani pentru parcari supraterane. Personal voi ridica problema sa se dea posibilitatea sa alocam bani europeni la infrastructura.

Fac apel la toate fortele politice din judet sa fie alaturi de noi si sa reusim transferul Parcului Sipote si a padurii Zamca la primaria Suceava. Guvernul are baza legala si daca este vointa politica se va putea face. Daca e vointa politica in 60 de zile se poate da acest HG de transfer.

Ieri am semnat contractul pentru a monta lampi tip LED si la scoli.  Dupa licitatie am facut o economie de 5 milioane de lei si vom vedea ce vom face.

Suntem in Anul Centenar si nu prea am facut multe. Toate Guvernele sunt o apa si un pamant. Nu mai sunt bani pentru nimic. Ne vom descurca cum putem in Anul Centenar.

S-a intalnit comisia pentru monumentul Centenar si se pare ca s-a ales macheta pentru Monumentul Unirii.

Consilierii PSD au depus un proiect de HCL ca sa punem steaguri acolo langa statuia lui Stefan cel Mare de la Cetate. Nu e oportuna o HCL pentru ca oricum puneam steaguri.”


Intră acum și în grupul de