Cod portocaliu de furtună în județul Suceava

UPDATE

O nouă avertizare meteo nowcasting, de această dată cod galben, a fost emisă vineri după amiaza fiind valabilă până la ora 18:00.

Avertizarea vizează în județul Suceava zona de munte de peste cota 1800 m și localitățile Fundu Moldovei, Moldova-Sulița, Cârlibaba, Breaza, Ciocănești;

Meteorologii arată că se vor semnala averse ce vor cumula 25…30 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului grindină de dimensiuni mici

……………………………………………………..

Știrea inițială

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, o avertizare nowcasting cod portocaliu de furtună pentru județul Suceava.

Avertizarea este valabilă până la ora 17:15

Sunt vizate localitățile Câmpulung Moldovenesc, Frasin, Stulpicani, Vama, Moldovița, Vatra Moldoviței, Fundu Moldovei, Ostra, Brodina, Frumosu, Pojorâta, Crucea, Sadova, Izvoarele Sucevei, Ulma.

Totodată, este vizată și zona de munte de peste cota 1800 m a județului Suceava.

Meteorologii arată că se vor semnala  averse torențiale ce vor cumula 35…45 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua trecător aspect de vijelie, grindină de dimensiuni medii.

ANM a emis o informare meteo pentru acest week-end.

 În intervalul menționat, îndeosebi după-amiaza și seara, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin vijelii, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și izolat grindină. Pe arii restrânse se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 35…40 l/mp.
      Astfel de fenomene vor fi mai frecvente pe parcursul zilei de vineri (24 august) local în nord-vest, centru și la munte, sâmbătă (25 august) în special în regiunile vestice și nord-vestice, iar duminică (26 august) mai ales în jumătatea de vest a teritoriului.