BEJ Suceava a atribuit 11 din cele 14 mandate de deputați și senatori


Intră acum și în grupul de

Prima etapă de repartizare a mandatelor de deputați și senatori în județul Suceava a avut loc marți, Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Suceava atribuind opt din cele zece mandate de deputat și trei din cele patru de senator. În urma repartizării pe care o va efectua Biroul Electoral Central urmează să fie stabiliți și ceilalți parlamentari aleși.

Potrivit vicepreședintelui BEJ Suceava, Cătălina Maftei, după prima repartizare a mandatelor, PD-L a obținut patru mandate de deputat și două de senator, PSD a câștigat trei mandate de deputat și unul de senator și PNL s-a ales cu un mandat de deputat. Ea a precizat că mai sunt de repartizat două mandate de deputat și unul de senator.

PD-L are cel mai mare rest la alegerea Camerei Deputaților, 15.408, urmat de PNL, cu 13.668, PSD cu 9401 și UDMR cu 815, iar la Senat, PNL are cel mai mare rest, 30.711, urmat de PSD, cu 18.822, PD-L cu 1015 și UDMR cu 800.

Cele patru mandate de deputat obținute de PD-L în județul Suceava, în urma primei repartizări, revin prim-vicepreședintelui PD-L Suceava, deputatul Dumitru Pardău în colegiul Vatra Dornei și secretarului executiv, Ioan Bălan, în colegiul nr. 2 Suceava, care au câștigat peste jumătate din voturi în colegiile unde au candidat, urmați de medicul stomatolog Gabriel Gospodaru și prorectorul Universității Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, în colegiul nr.1 Suceava.

Cele două mandate de senator au fost câștigate de prim- vicepreședintele PD-L Suceava, Orest Onofrei, în colegiul Suceava și de Sorin Fodoreanu în colegiul Gura Humorului-Vatra Dornei, ambii reușind să câștige mai mult de jumătate din voturile din colegiile unde au candidat.

Cele trei mandate de deputat obținute de PSD sunt în colegiul Fălticeni, pentru eurodeputatul Cătălin Nechifor, în colegiul Fălticeni –est pentru deputatul Ioan Stan și în colegiul Siret pentru deputatul Eugen Bejinariu. Mandatul de senator al PSD a fost obținut de președintele organizației județene, Gavril Mîrza, care a candidat în colegiul Fălticeni.

Postul de deputat repartizat PNL urmează să fie preluat de George Coroamă, șeful Ocolului Silvic Putna, care a candidat în colegiul Solca-Vicov.

Potrivit estimărilor făcute de partide, cele două mandate de deputat ar urma să fie atribuite, unul deputatului PD-L, Eugen Uricec, în colegiul Suceava-vest și celălalt lui Mircea Irimescu, membru PNȚCD, care a candidat pe lista PNL în colegiul Rădăuți. Mandatul de senator din colegiul Siret ar urma să fie repartizat actualului senator PNL, Tiberiu Prodan.

 


Intră acum și în grupul de