Împrumuturile mici cu cardul de credit, un avantaj pentru buzunarele sucevenilor


Intră acum și în grupul de

Sucevenii care au nevoie de bani, dar nu își permit un credit pentru nevoi personale din cauza dobânzilor mari, au la dispoziție o alternativă mai avantajoasă care nu le usucă buzunarele – cardul de credit. Atenție însă, această variantă poate fi aleasă doar pentru sumele mici.
Dobânzile în lei la creditele de nevoi personale cu ipotecă au crescut în ultimele două luni cu peste 4% și cu mai mult de 3% la creditele fără garanții, spun specialiștii. În schimb, dobânzile la cardurile de credit au rămas la fel.

Pe piață, cea mai mică dobândă la cardul de credit este de 17,5%, iar cea mai mare poate ajunge până la 28% pe an. Așa se face că în prezent, pentru împrumuturile mici, pe termen scurt, este mai avantajos împrumutul cu un card de credit decât un credit de nevoi personale.
Dacă un client împrumută 20.000 de lei cu card de credit și rambursează suma în 12 rate egale, dobânda anuală efectivă nu ar depăși 20%. La aceeași sumă și aceeași perioadă, la un credit de nevoi personale, dobânda anuală efectivă ajunge la peste 32%.
Dobânzile practicate de cele mai multe bănci la împrumuturile cu un card de credit variază între 22% și 28% pe an.

 


Intră acum și în grupul de