Două intervenții SMURD în municipiul Suceava, de Ziua Națională


Intră acum și în grupul de

Detașamentul de Pompieri Suceava a fost solicitat să intervină, luni, cu un modul de descarcerare și un modul SMURD în urma a două accidente petrecute pe străzile din municipiul reședință de județ. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, la ora 12.19 a fost anunțat un accident pe strada Parcului din municipiul Suceava. Detașamentul de Pompieri Suceava a intervenit, cu un modul de descarcerare și un modul SMURD, pentru acordarea primului ajutor medical unei persoane implicată în accident.

La sosirea gărzii de intervenție s-a constatat că în urma coliziunii dintre două autoturisme marca Opel Vectra și Iveco a rezultat vătămarea corporală a conducătorului autoturismului Opel, H. Corneliu, în vârstă 41 ani. S-a trecut la balizarea zonei, acces rapid către victimă, acordarea primului ajutor medical și s-au luat măsuri de siguranță (scoaterea bornelor de la baterii și verificarea eventualelor scurgeri de combustibil). Victima a fost transportată la spitalul județean pentru investigații amănunțite. Intervenția a fost încheiată la ora 12.29.
    
Al doilea accident, la care Detașamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu un modul de descarcerare și un modul SMURD pentru acordarea primului ajutor medical unei persoane implicată într-un accident rutier, a fost anunțat la ora 19.27 și s-a produs în municipiul Suceava, pe str. Energeticianului.

Când a sosit la fața locului, garda de intervenție a constatat că un autoturism marca Audi era răsturnat în afara părții carosabile pe cupolă, sub conductele de alimentare cu agent termic a municipiului. Cei cinci pasageri au ieșit singuri din autoturism până la sosirea echipajelor. S-a trecut la balizarea zonei, acordarea primului ajutor medical unei persoane vătămate R. Valeriu, în vârstă de 16 ani și transportul acestuia la spitalul județean pentru investigații amănunțite. Intervenția a fost încheiată la ora 19.43. Ceilalți pasageri au fost preluați de trei ambulanțe și transportați la spital pentru investigații.
 


Intră acum și în grupul de