PD-L a câștigat jumătate din mandatele de parlamentar din județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Jumătate din mandatele de parlamentar alocate județului Suceava, respectiv cinci de deputat și două de senator au fost câștigate de PD-L, fiind urmat de PSD, care a obținut trei mandate de deputat și unul de senator și de PNL, cu două mandate de deputat și unul de senator. În urma etapei a doua a repartizării mandatelor, au fost atribuite un mandat de senator și unul de deputat pentru PNL și unul de deputat pentru PD-L.

Astfel, PD-L a obținut cinci mandate de deputat pentru Dumitru Pardău, Gabriel Gospodaru, Ioan Bălan, Sanda-Maria Ardeleanu și Eugen Uricec și doi senatori, Orest Onofrei și Sorin Fodoreanu. PSD are în județul Suceava trei mandate de deputați, ale lui Cătălin Nechifor, Ioan Stan și Eugen Bejinariu, precum și un mandat de senator pentru Gavril Mîrza. De remarcat este că PNL, care a obținut aproximativ 15 la sută din voturi din județ, beneficiază de două mandate de deputat pentru George Coroamă și Mircea Irimescu și unul de senator pentru Tiberiu Prodan.

Totodată, doi suceveni vor ajunge în Camera Deputaților ca reprezentanți ai minorităților naționale, Mircea Grosaru, din partea Asociației Italienilor din România și Ghervazen Longher, din partea Uniunii Polonezilor din România.

BEJ Suceava a întocmit deja procesele verbale privind atribuirea mandatelor de parlamentar celor 14 persoane care au câștigat alegerile, a declarat președintele BEJ Suceava, Cătălina Maftei.
 


Intră acum și în grupul de