SMURD Vatra Dornei a fost inaugurat


Intră acum și în grupul de

În cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava – Detașamentul de pompieri Vatra Dornei, a fost inaugurat marți, Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD). Acesta este al treilea serviciu înființat, după cele de la Suceava și Siret.

La manifestarea care a început în jurul orei 11.00, în curtea Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei, au luat parte și reprezentanți ai Prefecturii, Primăriei Vatra Dornei, ai Autorității de Sănătate Publică, Spitalului Județean Suceava, Serviciului de Ambulanță Vatra Dornei, Unității Militare “Roșu” Vânători de Munte Vatra Dornei și Unității Militare Argestru.

După slujba religioasă și luările de cuvânt ale unora dintre oficialități, toți cei prezenți au luat parte la un exercițiu demonstrativ al cadrelor SMURD Vatra Dornei, care au simulat intervenția la un accident rutier, soldat cu o victimă încarcerată.

Colonelul Ion Burlui, prim-adjunctul Inspectorului Șef, a precizat că în dotarea SMURD Suceava au intrat trei ambulanțe noi, de tip B1 și B2, cu rol de prim-ajutor și transport, iar anul viitor sunt așteptate alte trei ce vor fi repartizate Detașamentelor de Pompieri din Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni și Rădăuți.

Gama intervențiilor la care este solicitat SMURD include toate urgențele ce pun în pericol imediat viața unei persoane sau mai multora. Acestea includ accidentele rutiere, exploziile, accidentele de muncă sau casnice, cum ar fi căderea de la înălțime sau electrocutarea, stările de inconștiență ce includ stopurile cardio-respiratorii, suspiciunile de infarct, insuficiențele respiratorii acute și, nu în ultimul rând, accidentele cu multiple victime.


Intră acum și în grupul de