La Universitatea Suceava a fost lansat proiectul „Tineri Antreprenori în Bucovina”


Intră acum și în grupul de

La Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a avut loc miercuri, lansarea proiectului PHARE „Tineri Antreprenori în Bucovina” –TAB, în valoare de 54.000 euro, proiect ce vizează formarea de viitori antreprenori apți să demareze și să administreze o afacere în regiunea de graniță, cu abilități caracteristice, precum responsabilitate, spontaneitate, adaptabilitate, inițiativă și spirit managerial și să încurajeze tinerii în demararea unei afaceri în zona transfontalieră.

„Participanții la acest proiect vor asimila o serie de strategii, tehnici și instrumente, care îi vor ajuta să își îndeplinească atribuțiile profesionale, indiferent de natura acestora, într-o maniera mai creativă și mai eficientă”, a declarat în timpul prezentării proiectului Roxana Apetri, asistent manager.
Partenerii implicați în acest proiect Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Clubul Antreprenorial Studențesc (CASt) Suceava și Organizația regională din Cernăuți  „Societatea Științifică a Tinerilor Cercetători și Studenți”.

Obiectivul  general al proiectului îl constituie „stimularea cooperării transfrontaliere în domeniul afacerilor prin dezvoltarea abilităților antreprenoriale ale tinerilor din zona de frontieră a României cu Ucraina”.
Roxana Apetri a precizat că prin proiect se urmărește promovarea conceptului de antreprenoriat și de cultură antreprenorială în  rândul tinerilor din zona de graniță, instruirea a 18 tineri timp de 8 luni cu privire la oportunitățile de înființare, dezvoltare și finanțare a unei afaceri și formarea acestora în domeniul afacerilor, oferirea de consultanțǎ de specialitate unui număr de 18 tineri în realizarea  planurilor de afaceri.

De asemenea se mai urmărește indentificarea oportunităților de colaborare cu tinerii din Ucraina și îmbunătățirea fluxului de informații între tinerii și organizațiile care sprijină antreprenoriatul în regiunile de graniță.

Principalele activități ale proiectului sunt următoarele:  “Study visit” în Ucraina astfel în perioada 4-7 decembrie 10 studenți suceveni se vor deplasa la Cernăuți unde, printre altele vor vizita două firme, o serie de 3 training-uri având ca teme “Start-up în afaceri”, “Leadership și dezvoltare managerialǎ” și “Comunicare și negociere în afaceri”, un workshop pe  “Scrierea planurilor de afaceri” și un seminar  “Antreprenoriat în Bucovina”.
 


Intră acum și în grupul de