Gheorghe Flutur: „Niciun om din PD-L, care a muncit, nu va fi uitat”


Intră acum și în grupul de

     Președintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, care este și vicepreședinte la nivel național al partidului, a declarat, miercuri, că nici unul dintre candidații democrat-liberali care a muncit în această campanie electorală nu va fi uitat, făcând referire în special la candidații care au câștigat cele mai multe voturi în colegii, dar nu li s-a atribuit mandatul de parlamentar.

Într-o declarație de presă, Gheorghe Flutur a mulțumit tuturor candidaților și tuturor celor care au muncit pentru a obține rezultatul „extraordinar” în alegerile parlamentare din județul Suceava, unde PD-L a obținut jumătate din mandate. „Din cei 14 candidați PD-L, 10 au câștigat în colegiile lor și majoritatea celorlalți au obținut un procent peste media la nivel național a partidului”, a spus Flutur.

Potrivit liderului PD-L Suceava, unii candidați nu au obținut mandatul deși au avut cele mai multe voturi, exemplificând cu situația lui Petru Carcalete (PD-L), care câștigat colegiul de Senat pe zona Rădăuți-Siret, mandatul său fiind atribuit senatorului PNL Tiberiu Prodan, sau candidatului PD-L, Cristian Irimie, care a obținut peste 8000 de voturi (43,45%), mult peste candidatul PSD Mihai Frunză, care a obținut 5700 voturi (30,29%), dar mandatul a revenit până la urmă, unui candidat care a luat 2500 voturi (13,3%), Mircea Irimescu (PNL). Totodată, Flutur a mai arătat că în colegiul 7 de deputați, candidatul PD-L, Dumitru Mihalescul a obținut dublul voturilor față de următorul candidat, dar mandatul a mers la candidatul învins. 

„Un număr important de voturi au obținut și Mihai Vitcu, Romică Andreica, Vasile Dediță sau Mircea Druc. Toți cei 14 candidați au contribuit la succesul PD-L și merită felicitați. Niciun om din PD-L, care a muncit, nu va fi uitat”, a subliniat președintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur. 

 


Intră acum și în grupul de