Guvernul lui Flutur


Intră acum și în grupul de

       PD-L Suceava este cea mai tare organizație a partidului din Moldova și în ciuda glumițelor mai mult sau mai puțin nesărate ale competitorilor politici ai lui Gheorghe Fluture, acesta a reușit să dea lovitura prin plecarea din PNL. S-a demonstrat foarte clar că la Suceava, PNL fără Flutur nu înseamnă mai nimic și că doar norocul a făcut ca liberalii suceveni să aibă reprezentare în Parlamentul României, doi dintre cei care vor merge acolo fiind perdanți cu acte în regulă și venind de pe locul 3 cu un număr de voturi (vedeți cazul deputatului de Rădăuți-Mircea Irimescu) mai mic decât al unui primar de comună.

Cert este că Flutur are acum suficiente argumente să poată spune că vrea aia sau aialaltă la București. Are postul de președinte uninominal al Consiliului Județean Suceava în buzunar, are jumătate din voturile din județ în celălalt și doi candidați care au depășit pragul de 50 % plus un vot, în top 10 la nivel național. Deci are cu ce.

 De aia  îmi vine greu să nu îl cred atunci când spune că toți cei care au muncit în campania electorală de la generale pentru PD-L vor primi „ce li se cuvine”. Și cel mai mult vor putea primi daca partidul intră la guvernare. Și aici Gheorghe Flutur, are cele mai multe argumente să fie pus premier. El este, poate, singurul din țară care a făcut din partid un melanj de personalități de pe la alte partide, în special PSD și PNL, care au coabitat foarte bine sub aceeași pălărie, a sa.

 La Suceava, deși dușmanul de moarte al PD-L a fost PSD, Flutur nu a ezitat nici o clipă „să transfere” de la PSD pe toți cei care au crezut în planul său. Și așa se face că acuma la PD-L Suceava nu se poate vorbi de „pedigree politic”. Acest lucru l-ar putea ajuta foarte tare pe Flutur, în posibila sa calitate de viitor premier al României să gestioneze niște orgolii ce țin de doctrină, mai mult decât de scopul în sine a celor care o reprezintă. Cert este că în momentul de față, singurul lider național care poate vorbi aceeași limbă și cu PSD și cu PNL este Gheorghe Flutur. Acum rămâne de văzut dacă și lui Traian Băsescu îi va plăcea acest lucru, dar cum cred că Flutur nu a plecat de nebun din PNL și din Guvern, tind să dau o șansă pentru un viitor Guvern a lui Flutur. Să vedem…

                                                                                                                      Mihai Chira
 


Intră acum și în grupul de