Instructor auto, trimis în judecată pentru trafic de influență


Intră acum și în grupul de

Instructorul auto care a pretins de la două eleve bani pentru a le facilita obținerea permisului de conducere, fiind denunțat de acestea, va fi judecat. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Luminița Hurjui, instituția a dispus marți trimiterea în judecată a lui  Mihai R., în vârstă de 56 de ani, din Suceava pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență după ce acesta, în ziua de 12.10.2008 a pretins și primit de la Elisabeta Adriana O. și Emilia G. câte 100 euro de la fiecare, pentru a interveni la comisia de examinare auto – proba de traseu, în vederea obținerii de către acestea a permisului de conducere.

Bărbatul nu are antecedente penale și este instructor auto la SC DELTA CAR SRL Suceava, fiind posesorul atestatului de pregătire profesională a instructorilor de conducere auto din data de 25.07.2005.

Potrivit rechizitoriului pe data de 12.11.2008 Elisabeta Adriana O. din municipiul Suceava a sesizat Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava că Mihai R., instructorul auto la care a urmat cursurile de conducere auto, i-a cerut suma de 150 euro pentru a interveni la comisia de examinare la proba de traseu în oraș în vederea obținerii de către aceasta a permisului de conducere. Tot în aceeași zi Emilia G. din Suceava a denunțat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava același aspect, mai exact că instructorul auto cu care a urmat cursurile de conducere, i-a cerut suma de 100 euro pentru a interveni la comisia de examinare auto în vederea obținerii permisului de conducere.

În aceste condiții a fost organizată surprinderea în flagrant a instructorului. „Constatarea infracțiunii flagrante a fost înregistrată audio-video pe suport CD, în baza ordonanței provizorii a procurorului, care ulterior a fost confirmată de către Tribunalul Suceava. Din aceste înregistrări a rezultat în mod cert faptul că inculpatul a cerut și primit, de la cele două eleve, suma de câte 100 euro fiecare, pe care urma să o dea examinatorului repartizat să le însoțească la proba de traseu. Nu s-a stabilit existența vreunei înțelegeri prealabile între inculpat și agentul de poliție ce era repartizat la examinare și nici vreo legătură între activitățile desfășurate de aceștia”, precizează purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Mai trebuie precizat că pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea de trafic de influență este închisoare între 2 și 10 ani.

 


Intră acum și în grupul de