Noii parlamentari de Suceava au primit certificatele de naștere


Intră acum și în grupul de

În cadrul unei festivități organizate vineri de Biroul Electoral Județean Suceava, noilor parlamentari aleși în colegiile uninominale din județ le-au fost înmânate certificatele constatatoare ale calității de senator sau deputat. De la ceremonie a lipsit eurodeputatul Cătălin Nechifor, care se află la Bruxelles, unde îndeplinește formalitățile după renunțarea la mandatul de parlamentar european în favoarea celui de deputat de Fălticeni, certificatul constatator al alegerii sale fiind ridicat de președintele organizației județene PSD Suceava, Gavril Mîrza.

În urma alegerilor parlamentare, PD-L are în județul Suceava, șapte parlamentari, doi senatori, Orest Onofrei și Sorin Fodoreanu și cinci deputați, Dumitru Pardău, Ioan Bălan, Sanda-Maria Ardeleanu, Gabriel Gospodaru și Eugen Uricec, PSD are patru parlamentari, un senator, Gavril Mîrza și trei deputați, Cătălin Nechifor, Ioan Stan și Eugen Bejinariu, iar PNL trei parlamentari, un senator, Tiberiu Prodan și doi deputați, Gheorghe Coroamă și Mircea Irimescu, ultimul fiind un membru al PNȚCD care a candidat pe lista PNL.

După înmânarea certificatelor constatatoare ale alegerii parlamentarilor suceveni, președintele BEJ Suceava, Cătălina Maftei, a arătat că activitatea acestui birou încetează. Ea a recunoscut că nu este un bun orator, i-a felicitat pe noii senatori și deputați suceveni, precizând că își dorește foarte mult să-i felicite pe noii parlamentari și la sfârșitul mandatului.

Noii senatori Gavril Mîrza (PSD), Orest Onofrei (PD-L) și Tiberiu Prodan (PNL) au arătat fiecare că doresc să facă lucruri bune pentru locuitorii județului Suceava. Onofrei a subliniat că, indiferent de culoarea politică, este normal ca parlamentarii suceveni să sprijine poziții comune în interesul locuitorilor județului Suceava. „Trebuie să fim ambasadori ai județului Suceava la București și să facem lucruri deosebite pentru locuitorii acestui județ”, a spus Onofrei.


Intră acum și în grupul de