Proaspătul senator Gavril Mîrza vrea schimbarea legii care l-a trimis în Parlament


Intră acum și în grupul de

      Liderul județean al PSD Suceava, Gavril Mîrza, s-a declarat nesatisfăcut de rezultatele obținute de echipa sa în campania electorală pentru alegerile generale din acest an, însă mult mai supărat s-a declarat a fi pe Legea votului uninominal. „Așteptarea noastră era de mai mult de la acest vot. Chiar și așa, drept a fi fost să avem cel puțin doi senatori și patru deputați”, a precizat președintele Mîrza.

El susține că legea care a dus la distribuirea mandatelor de parlamentari a fost greșit realizată și că ea va trebui modificată în cel mai scurt timp pentru a nu mai există inechități de genul celei petrecute în acest an, când PSD are mai multe voturi ca PD-L, dar mai puțin parlamentari.

„Electoratul votează într-un anumit fel, și te pomenești că nu cel care a câștigat colegiul, nu cel de pe locul II ocupă postul, ci vine cel de pe locul trei și ia mandatul”, a mai spus Mirza. El este de părere că în prima parte a anului viitor, noul Parlament va trebui sa reia analiza textului Legii votului uninominal și să o refacă astfel încât să nu mai existe disfuncții între dorința electoratului și „loteria” distribuirii mandatelor.


Intră acum și în grupul de