54 de candidaţi suceveni au promovat examenul de Bacalaureat după soluţionarea contestaţiilor


Intră acum și în grupul de

Numărul candidaţilor suceveni care au promovat Bacalaureatul în sesiunea august-septembrie a crescut după soluţionarea contestaţiilor.

FOTO: Libertatea.ro

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat, marţi, rezultatele finale obţinute de candidaţii la Bacalaureat din sesiunea august-septembrie după soluţionarea contestaţiilor.

Astfel, potrivit portalului bacalaureat.edu.ro, în judeţul Suceava numărul candidaţilor care au promovat examenul de Bacalaureat a crescut de la 316 înainte de contestaţii la 370 după soluţionarea contestaţiilor.

În sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat s-au înscris 1501 candidaţi din judeţul Suceava din care s-au prezentat la examen 1163, reprezentând 77,48 la sută, iar 338 de candidaţi au absentat.

Conform rezultatelor finale, din totalul celor prezenţi, 370 au fost declaraţi reuşiţi, iar 793 au fost declaraţi respinşi.

Reamintim că în judeţul Suceava s-au înregistrat 344 de contestaţii după afişarea rezultatelor iniţiale ale examenului de Bacalaureat în sesiunea august-septembrie.

Din totalul contestaţiilor, 66 au fost la disciplina biologie, 2 la chimie, una la fizică, 33 la geografie, 3 la informatică, 18 la istorie, 97 la limba şi literatura română, 17 la logică, argumentare şi comunicare şi 107 la matematică.

De menţionat este că rata de promovabilitate la Bacalaureat a fost de 27,7 la sută înainte de soluţionarea contestaţiilor în judeţul Suceava.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de