De peste doi ani PSD Suceava se chinuie să organizeze alegeri județene de 5 minute și 5 feluri de mâncare


Intră acum și în grupul de

La sfârșitul lunii septembrie au fost anunțate așa zise alegeri în cadrul Organizației județene Suceava a PSD. Spun așa zise pentru că nu există concurență la șefia partidului, singurul candidat fiind senatorul de Fălticeni, dl Ioan Stan. Și nu există nici la nivelul doi, cel de vicepreședinți unde vor fi nu mai puțin de 18 persoane. Fotoliile vor fi ocupate de restul parlamentarilor PSD de Suceava, secretari de stat, subsecretari de stat, primari.

 

Anul acesta e ofertă – numai cine nu vrea nu ajunge vicepreședinte.

”Alegerile” din PSD Suceava au mai fost anuțate până acum de vreo două ori și apoi anulate, fiind foarte posibil ca nici în septembrie dl Stan să nu fie cu acte în regulă legitimat lider al social-democraților suceveni. Oricum rezultatele sunt știute.

De ce am spus așa zise alegeri? Iată motivele:

  1. De ceva vreme în PSD Suceava s-a instaurat starea de apatie. Primarii au înțeles că Ioan Stan doar plimbă miniștrii din Cabinetul (actual) Dăncilă prin Bucovina fără nici un rezultat concret. Șoseaua de centură e la fel de părăsită ca acum 2 ani, terenul pe care trebuia începută încă de acum un an construcția noului Campus al Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava arată ca o pârloagă autentică în condițiile în care ministrul Educației este din PSD Suceava, mașinile cad din când în când de pe podețele de peste râul Suceava în zona Milișăuți, iar județul e în continuare în ”pole-position” la accidente rutiere mortale. (Despre drumul expres Siret-Bacău nu am mai pomenit nimic că începeați să râdeți de mine….)

  2. La nivelul județului Suceava PSD nu face politica unui partid de guvernământ. Liderii PSD se întâlnesc doar în taină cu oamenii din partid, nu există deschidere la dialog sub nici o formă, iar conferințele de presă au fost suspendate la sediul PSD al organizației județene din Suceava la puțină vreme după câștigarea alegerilor generale.
  3. Dl Stan dorește să devină președintele Consiliului Județean Suceva în 2020. Probabil că în proporție de 5 la sută ia în momentul de față, în calcul, chiar să o și  facă, însă după cum îl cunosc eu pe domnia sa nu este cu adevărat interesat de acest lucru și pregătește în taină terenul ca primarul de Fălticeni, Cătălin Coman sau actualul deputat Alexandru Rădulescu să facă acest lucru dacă voturile din iunie 2020 vor fi favorabile. Dl Stan nu se bate sub nici o formă cu actualul președinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur. Sentimentul generat de politica domnului Stan în privința concurenței este de BLAT TOTAL. Trecând de non-combatul domniei sale trebuie de luat în calcul prestația lamentabilă a echipei PSD din Consiliul Județean. În afară de trei consilieri, restul se manifestă de parcă ar fi în simbria PNL. Dar probabil că și asta o fi vreo tehnică de adormire a simțurilor politice ale lui Gheorghe Flutur. Eu personal nu aș miza pe asta.

Alegerile de la finele lui septembrie, și aș dori să îmi iertați limbajul, sunt de tip ȘPRIȚ. Adică dl Stan, alături de câțiva buni și vajnici sfetnici, toți doar pozitivi în vorbă, au stat la un spriț, într-o seară, au analizat ce era de analizat, adică victoria din 2016 și au decis că ar fi frumos ca la conducerea PSD Suceava să fie toată lumea.

Singura supărare reală este că printre cei 18, 20, 25 …de vicepreședinți, și credeți-mă că numărul acesta nu ar fi contat sub nici o formă dacă mai erau câțiva subsecretari de stat sau primari de orașe, nu se numără, pentru că legea încă nu o permite, și prefectul de Suceava, Mirela Elena Adomicăi.

Ar mai fi ceva de spus despre aceste așa zise alegeri.

Dl Stan are de optat între a se face de râs, organizând o conferință de alegeri în care ipocrizia și discursurile false să fie la ordinea zilei sau a fi decent și a se încadra sub zodia lui 5.

Din câte îl cunosc pe domnia sa, și nu mă pot lăuda că îl cunosc foarte bine, cred că va merge pe mâna lui 5. Adică alegeri la foc automat, dacă s-ar putea în 5 minute și fără presă de față ar fi cel mai bine și apoi binemeritata masă de după unde neapărat să fie 5 feluri de mâncare (prietenii știu de ce!).

Știți care este singura schimbare ca urmare a acestor alegeri? Secretarul general al PSD, Lorand ERCSE, cel care alături de Cătălin Nechifor a reușit în 2012 să îl detroneze pe Gheorghe Flutur de la șefia CJ va fi schimbat cu subsecretarul de stat Cristian ȘOLOGON.

Oricum și fără dl Șologon PSD Suceava era pe mâini bune.

De acum urmează doar performanța politică să încununeze munca titanilor social-democrați din județ.

 

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de